Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

"Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Okullarda Su Verimliliği Eğitimi"

"Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Okullarda Su Verimliliği Eğitimi"
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilköğretim öğrencilerine su verimliliği konusunda eğitim verdi. Bilinçlendirme ile çevre koruma için adımlar atılıyor.
haber detay

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, okullarda su verimliliği konusunda bilinçlendirme eğitimleri düzenledi. Toplumun geleceği için çocukluk çağında çevre bilincinin oluşturulmasının önemine vurgu yapıldı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen eğitimde, su kaynaklarının önemi ve verimli kullanımı konuları öğrencilere eğlenceli bir şekilde anlatıldı. Sunumda Dünya'daki su miktarı, suyun kullanım alanları ve evlerde suyun verimli kullanılmasına dair pratik yöntemler ele alındı.

Eğitim sonrasında öğrencilerin konuları pekiştirmesi için interaktif bir oyun düzenlendi. "Su Ayak İzi", "Su Verimliliği", "Su Tasarrufu", "Suyun Doğal Çevrimi", "Kullanılabilir Su Potansiyeli" ve "Yağmur Suyu Hasadı" gibi kavramlar üzerine oyunlar oynanarak öğrencilerin bilgilerini pekiştirmesi hedeflendi.

Öğrenciler, "Su Gönüllüsü" olarak adlandırılarak, kendilerinin ve çevrelerindeki insanların su tasarrufu yapmaları için çalışacaklarına söz verdiler. Bu eğitimlerle su verimliliği konusunda farkındalık oluşturulması ve kalıcı alışkanlıkların kazandırılması amaçlandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!