Kırklareli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU,TARIM ve ORMANLARIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ “ KONULU PANELE YOĞUN İLGİ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU,TARIM ve ORMANLARIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ “ KONULU PANELE YOĞUN İLGİ

Kırklareli Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği, Kırklareli Kent Konseyi, Doğa ve Kültür Derneği, TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu işbirliği ile düzenlenen "İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ; SU, TARIM, ORMAN" konulu panel 03 Nisan 2023 Pazartesi günü Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarının ilkini  Kırklareli Kent Konseyi Başkanlığı adına Yürütme Kurulu Üyesi Nurgül BAYMAN TUNÇOL yaptı.Tunçol konuşmasında çevre korumanın önemine ve iklim değişikliğinin yarattığı olumsuzluklara değindi. Panelin ikinci açılış konuşması ZMO İl Temsilcisi ve TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Dr. Erol ÖZKAN tarafından yapıldı. ÖZKAN yaptığı konuşmada Dünya Su Gününden, suyun öneminden, iklim değişikliği üzerine öne çıkan düşünceler, bu konuda yapılan araştırmalar ve kuraklık vb. gibi konulardan söz etti. Oturum başkanlığını TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi SUİÇMEZ'in yaptığı panelde, A.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay DELLAL, İ.Ü. Cerrahpaşa Orman Fakültesi Toprak Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat KAPIKIRAN konuşmacı olarak yer aldılar. Panel kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından ilgi ile izlendi. Panelde bilim adamlarının konuşmalarının öncesi AKM salonunda Doğa ve Kültür Derneği saha ekiplerinin Istranca Ormanlarında bugüne kadar gerçekleştirdiği alan tarama faaliyetleri neticesinde elde ettiği fotoğraflardan oluşan resim sergisi de katılımcılar  tarafından ilgi ile izlendi.
Ülkemizde tarımsal eğitimin başlangıcının 177. Yılı, Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji Günü nedeniyle düzenlenen ve İklim Değişikliğini Su, Tarım ve Ormanlarımız üzerindeki ekolojik, ekonomik ve sosyal etkilerinin aktarıldığı ve tartışıldığı panele Kırklareli halkının ve çevre il ve ilçelerden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Bir gün öncesinde Pınarhisar Kaynarca beldesinde gerçekleştirilen panelin ikincisi de Kırklareli merkezde başarılı şekilde gerçekleşmiş oldu. Panel Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji Günü kapsamında,  Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği ve Kırklareli Kent Konseyi paydaşlığında, Kırklareli Belediye Başkanlığı, Doğa ve Kültür Derneği ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu işbirliği ile gerçekleştirildi.
Panele Kırklareli halkının yanı sıra ilçelerden ve il dışından da pek çok kişi katıldı. Panelin katılımcıları arasında Kırklareli Vali Yardımcısı Dr. Yusuf GÜLER, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet GİDER, merkezi ve yerel yönetim kurum kuruluş yetkilileri, il genel meclis üyeleri, çeşitli STK yöneticileri bulunurken ulusal ve yerel basın da panele yoğun ilgi gösterdi.
Panelin sonunda konuk konuşmacılara  çiçek ve plaket verilmesinin ardından, Ziraat Mühendisleri Odasının Kırklareli ilindeki üyelerinden meslekte 35 ve 50 yılını dolduran 47 kişi için ZMO İl Temsilciliği tarafından hazırlatılan anı plaketlerinin ilgililerine verilmesi gerçekleştirildi.

Panel öncesi Doğa ve Kültür Derneğinin Istranca Dağlarında bugüne kadar gerçekleştirdiği alan tarama faaliyetleri neticesinde elde ettiği fotoğraflardan oluşan resim sergisi panele gelen vatandaşlardan beğeni gördü.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!