Kırklareli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

EMEKLİLERE  VERİLECEK OLAN 3000  LİRA,  İKRAMİYE DEĞİL ,DALGA GEÇMEKTİR .. HAKARETTİR..

EMEKLİLERE  VERİLECEK OLAN 3000  LİRA,  İKRAMİYE DEĞİL ,DALGA GEÇMEKTİR .. HAKARETTİR..
haber detay

2021 Tüm Emekli Sen Kırklareli Şubesi Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyeleri ile ilgili  yazılı bir açıklama yaparak ''EMEKLİLERE  VERİLECEK OLAN 3000  LİRA,  İKRAMİYE DEĞİL ,DALGA GEÇMEKTİR .. HAKARETTİR..dedi.      
2021 Tüm Emekliler Sendikası Kırklareli Şube Başkanı Hüseyin Budak imzalı yapılan yazılı açıklamada,İktidarıın, yıllardır  emeklilere karşı uyguladığı ayrımcılık,dışlama, açlığa ve yoksulluğa  mahkum eden  politikasına bir yenisi  daha  eklendi.  Emeklilere , bayramda iki bin lira yerine,    üç binlira verileceğini açıklandı. Hem de , ‘’ikramiyeyi  % 50 artış yaparak  verdik’’ diye  şatafatlı reklamlar yaparak  açıkladılar.
İktidarın izlediği emekli ve emekçi karşıtı, sermaye  yanlısı politikası  sonucu, Enflasyonun,% 150 nin  üzerinde olduğu, hayat pahalılığının,çekilmez  noktaya geldiği,  her kalemde  zamların yağmur gibi yağdığı, döviz ve dövize bağlı  fiyatların füze gibi yükseldiği bir  dönemi yaşıyoruz.  Böyle bir  dönemede, hiçbir vicdan ve ahlak  değerine  sığmayan bir zalimlikle, emekli ikramiyesini üç bin lira  olarak  açıklamak,  milyonlarca  emekli ve  emekli ailesine  hakarettir , dalga  geçmektir.İzlenen yanlış politika  yüzünden bozulan ve krize  sürüklenen ekonomi yüzünden,  zaten  emekliler, insanca yaşamak yerine, yıllardır  açlık ve  sefalet içinde, hayatta  kalmaya  çalışıyorlar.  Şimdi de, bir marifetmiş gibi, şaşalı reklamla, imkanlarımızı  zorladık ve   emekliye  ikramiye verdik  diye toplumu  aldatıyorlar.İktidar,yıllardır kaynaklarımız  bu kadar, diye  toplumu  aldatıyor,gerçekleri gizliyor.Kaynakları adaletli dağıtmıyor. Kur Korumalı Mevduat sahibine 800 milyar ödeniyor, kara deliğedönüşen  Garantili projeler için 90-100 milyar lira ödeniyor, milyarlarca  lüks ve gereksiz yere  milyarlar  aktarılıyor, 55 milyon dolar ABD şirketine  ödenip Uzaya yolcu gönderiliyor, örtülü-örtüsüz milyarlar harcanıyor, milyonlarca  ne idüğü belirsiz sığınmacılara, onlarca milyar dolar harcanırken, daha yeni Erzincandaki  zehirle  altın madeni çıkaran  şirketin 7.2 milyon dolar vergi borcunu  silerken, bunlara kaynak var, 15 milyon  emekliye 15 milyar için kaynak yok öyle mi???.Verilecek  ikkramiye miktarı , açlık ve  sefalet içindeki  emeklinin hiçbir  sorunumuzu  çözmeyecektir.  Bu, milyonlarca  emekliye  hakarettir. Şiddetle  reddediyoruz.İktidar milyonlarca   emeklinin  hiçbir sorununu  çözmedi. Şimdi , emekliyi yerel  seçimde, seçim  malzemesi yaparak, sadaka  düzeyinde  rüşvetlerle  kendine  yedeklemek istiyor. Ocak ayında , dalga geçer gibi üç aşamada ve TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarına göre verilen  % 49,25 düzeyindeki  artış,   emekliyi açlık sınırından kurtarmadı.  On bin lira maaşlara  mahkum etti. 2018 ‘den beri  emekli maaşlarında , gerçekte, en  az 17 bin lira kayıp yaşandı.  İkramiyelerde ise, asgari ücrete  göre %62 den  % 20 ye  düşüldü. Yani emeklinin durumu düzelmediği gibi, daha da  kötüleşti. Üstelik verilen zamlar  geçmiş  altı ayın farkıdır, Önümüzdeki  altı ay için  sıfır zamla  yola devam ediyoruz.
EMEKLİ ARKADAŞLAR… EMEKLİ OLACAKLAR.. İktidar, ülkeyi  çiftlik, kendilerini  çiftliğin ağaları, bizleri de  marabalar olarak görüyor. Ağa ne derse, maraba  ypmak ve kabul etmek zorunda diyen anlayışını  bize dayatıyor. Bunu  kakabul edemeyiz. Biz milyonlarcayız ve insanca yaşamak istiyoruz. Kimseden  sadaka istemiyoruz. Onurumuzla çalışırken  ödediğimiz kesinlerimizden  şimdi hakkımızı istiyoruz. İktidar, bizi sırtında yük görüyor. Bu anlayışı şiddetle reddediyoruz, kabul etmiyoruz.  Bunun için,  sızlanmak yerine,  birleşmeliyiz, örgütlenmeliyiz,  sendikamızın   yürüttüğü hak  mücadelemize destek vermeliyiz. 2021 Tüm Emekli Sen’ e  üye olmalıyız. Mart 2024 Yerel seçimlerde, bizi yıllardır açlığa ve sadakaya  mahkum eden bu  iktidara  oy vermeyerek,hem emeklinin gücünü gösterelim, hem de  iktidarı uyaralım. Aksi taktirde  daha  zor günler bizi  bekliyor.Emekli ikramiyeleri en az  10 bin lira olmalı ve yılda  dört defa  ödenmelidir,En düşük  emekli maaşı ,gerçek enflasyona göre belirlenen asgari ücretin üzerinde  olmalıdır.Üçer aylık dönemlerde artırılmalıdır.
Temmuz ayı beklenmeden maaşlara  seyyanen  zam yapılmalıdır.Emekliler arasındaki  ödenen gün ve  çalışılan yıl dikkate alınarak  farklılıklar düzeltilmelidir
Hastanelerde  muayene ve ilaç katılım payı kaldırılmalıdır.taşıma ve  seyahatlerde  emeklilere kolaylıklar sağlanmalıdır.
Emeklilerin Sendika  Statü yasası çıkarılmalı ve  Emeklilerin Senendika kurması ve toplu sözleşme  imkanı getirilmesi sağlanmalıdır.
YAŞASIN  ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ.  BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ.YAŞASIN 2021 TÜM.EMEKLİ.SEN dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!