Kırklareli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Emeklilere 5 bin TL ikramiye

Emeklilere 5 bin TL ikramiye
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen teklifle çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödeme yapılacak. Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul, 16 Ocak Salı'ya kadar ara verecek. Ancak, diğer parti önerileri kabul edilmedi. Emeklilere yönelik bu adım, ülkedeki çalışan emeklilere mali bir destek sağlayacak.
haber detay

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bugün yapılan görüşmelerde, ekonomiye yönelik önemli bir adım atıldı. AK Parti'nin "çalışma gün ve saatlerine" ilişkin grup önerisi kabul edilerek, çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödeme öngören Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ilgili maddesi de onaylandı.

Kabul edilen teklif kapsamında, Türkiye genelindeki çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödeme yapılacak. Bu gelişmenin ardından Genel Kurul, çalışmalarına 16 Ocak Salı gününe kadar ara verecek.

Ancak, Genel Kurulda bazı parti önerileri kabul görmedi. Saadet Partisi ile DEM Parti'nin "enflasyon", İYİ Parti'nin "öğrencilerin sorunları" ve CHP'nin "uzman çavuşların sorunları"na ilişkin grup önerilerinin ön görüşmeleri bugün yapılmayacak.

TBMM Genel Kurulu'nda alınan bu karar, ülkedeki çalışan emekliler için mali bir destek olacakken, diğer parti önerilerinin kabul edilmemesi ise önümüzdeki günlerde tartışmalara neden olabilir.

 

Anasayfa

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

ANKET2024 Yerel Seçimlerinde Hangi Partiye Oy VereceksinizAnkete Katılmak İçin Tıklayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!