Kırklareli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu
"Milyonlarca SSK, Bağkur ve Tarım Emeklisini İlgilendiren Maaş Zamları Belli Oldu: Yüzde 37,55 Artış!"
haber detay

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı ve bu doğrultuda SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine maaş zamları belirlendi. Enflasyon verilerine göre, SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine yüzde 37,55 oranında zam yapılacak.

SSK, Bağkur ve tarım emeklilerinin maaşları, 6 aylık enflasyon rakamlarının birikimli toplanmasıyla belirleniyor. Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen zamlar sonucunda, en düşük emekli maaşı olan 7500 lira da zam oranında artırılacak.

Bu gelişme, milyonlarca kişiyi ilgilendiren memur ve emekli zam oranlarının da netleştiği bir süreci başlatmıştır. Yapılan zamla birlikte en düşük emekli maaşını alacak kişiler, Meclis'ten çıkacak karar sonrasında net maaşlarını öğrenecekler. Şu anda en düşük emekli maaşı olan 7500 lira alan kişiler, zam oranı doğrultusunda ne kadar alacaklarını merakla bekliyor.

Meclis'te yapılan çalışmalar sonucunda, yeni en düşük emekli maaşının kısa sürede açıklanması bekleniyor. Bu zam, emeklilerin maaşlarına önemli bir artış getirerek milyonlarca kişiyi ekonomik olarak rahatlatacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

ANKET2024 Yerel Seçimlerinde Hangi Partiye Oy VereceksinizAnkete Katılmak İçin Tıklayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!