Kırklareli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Depremin Yaraları Gönül Seferberliği İle Sarılıyor

Depremin Yaraları Gönül Seferberliği İle Sarılıyor
Kırklareli, depremin yaralarını el birliği gönül seferberliği ile sarmaya devam ediyor
haber detay

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşayan bölgeden İlimizde misafir edilen depremzede ailelerimizi Vali Vekili Dr. Yusuf Güler, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ve ilgili kamu kurumu yetkilileriyle yeni yuvalarında ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerimizi ilettiler.

Vali Vekili Dr. Yusuf Güler, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer ile beraberindekiler, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak tabir edilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dileyerek, ailelerimize de geçmiş olsun dileklerini ileterek, ailemizin isteklerini dinlediler. Ailelerimize devletimizin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, ülke olarak devlet millet birlikteliği ile yaraları en kısa sürede sarmak için el birliği ile gönül seferberliğimizin devam ettiğini söylediler.

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ilimizde bugün itibari ile misafir ettiğimiz 2542 vatandaşımıza yönelik kamu kurum ve kuruluşlarımız yaraların sarılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Afet yaşanan bölgeden ilimize misafir olarak gelen depremzede ailelerimiz ilk olarak ilimizde Valiliğimiz AFAD koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Kırklareli Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde oluşturulan Deprem Kayıt Komisyonunda kayıt işlemleri tamamlanarak, barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kamu kurum ve kuruluşları ile hayırseverlerimiz tarafından sağlanan yeni ikametlerinde misafir edilmek üzere yönlendiriliyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK Yurtlarında olduğu gibi tüm ailelerimizin üç öğün sıcak yemek ve her türlü ayni ve maddi ihtiyaçları istekleri doğrultusunda Valiliğimizce karşılanıyor. Ayrıca hayırseverlerin evlerinde ve KYK Yurtlarımızda kalan vatandaşlarımız ilgili kamu yetkililerince düzenli olarak ziyaret edilerek, istekleri dinlenerek, yerine getiriliyor. Ayni ihtiyaçları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Sevgi Market ile afetzede vatandaşlarımızın ayni yardım ihtiyaçları da anında karşılanıyor.

Asrın afetinde yaraları sarmak için devletimiz tarafından barınma, maddi ve ayni ihtiyaçları karşılanan depremzedelerimizin eğitim çağındaki 266 çocuğu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 2. Döneminde ilimizde çeşitli kademelerdeki okullara başladılar. Okul Öncesi çağındaki minik yavrularımızda ilimizdeki kendi akranları ile birlikte okul öncesi kurumlarında oyunlarla sevgilerini paylaşarak depremin kötü izlerini sarmaya devam ediyorlar.

Ayrıca İlimizde bulunan depremzede vatandaşlarımıza yaşadıkları afetin etkilerini azaltmaya yönelik psikososyal destek çalışmaları yüz yüze ve telefon üzerinden Valiliğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde klinik psikologlar ve uzman personeller tarafından sağlanmaktadır.

            Afet Bölgesine yapılan yardımlar Valiliğimiz AFAD Koordinasyonunda depremin ilk anından itibaren Yiyecek, Temizlik, Barınma, Yakacak başta olmak üzere bölgenin acil ihtiyaçlarına yönelik Devlet Millet birlikteliği ile tedarik edilerek 21 Şubat 2023 Salı günü itibariyle 316 Tır ile Afet Bölgesine ilimizden ulaştırılmış ve ulaştırılmaya devam edilmektedir.

Yardımların yanı sıra Afet Bölgesinde yer alan Hatay İli İskenderun İlçesinde Valimiz Sayın Birol Ekici’nin Depremin ilk saatlerinden itibaren Koordinatör Vali görevini yürütmesi ile Valiliğimiz AFAD, İl Özel İdare, UMKE, Sağlık, Gençlik Spor, Kızılay, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal ile diğer Kamu Kurumları, Belediyeler, STK’lar ve gönüllülerden oluşan 1513 personelimiz 192 iş makinası ve ekipman ile depremin ilk anından itibaren Afet Bölgesinde arama kurtarma ve tüm çalışmalara aralıksız devam etmektedirler.

            İlimizde Valiliğimiz SODAM kursiyerleri ile tüm gönüllü Kurum ve STK’lar mevsim koşularının gerektiği giyim başta olmak üzere gerek görülen ihtiyaçları karşılamak için el birliği gönül seferberliği ile çalışmalarına devam etmektedirler.

Afet bölgemizdeki yaraların sarılması için depremin ilk anından itibaren bölgede görev alan ve ilimizden her türlü yardım ve desteği sağlayan tüm kamu Kuruluşları, STK, Belediye Başkanlıkları Muhtarlıklar, Özel Sektör çalışanları ile ayni ve nakdi yardımlarını esirgemeyen değerli Kırklareli halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!