Kırklareli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

CHP Geleneksel Çarşamba Halk Toplantısı Seçim Bürosunda yapıldı

CHP Geleneksel Çarşamba Halk Toplantısı Seçim Bürosunda yapıldı
haber detay

CHP Geleneksel Çarşamba Halk toplantısı CHP seçim Koordinasyon merkezinde yapıldı.
CHP Merkez ilçede yaşanan  istifalar nedeniyle açılış konuşmasını CHP Kırklareli İl Başkanı Av.Bora Terzi yaptı.
Terzi konuşmasında,Artık seçimin yapılmasına 40 gün kaldı. Hep beraber sahaya inerek, yerel seçim çalışmalarımızı beraber sürdürmeliyiz sizlerden rica ediyorum. Belediye meclis üyesi aday listemiz belli oldu.İlçe Seçim Kuruluna sunduk.Biz demokratik bir partiyiz.Demokratik partilerde müzakereler görüşmeler ve bazen de anlaşmazlıklar olabilir.Biz biat kültürünün yaygın olduğu bir parti değiliz. Neticede ortaya bir belediye meclis listesi çıktı genel merkezimiz tarafından onaylandı ve İlçe Seçim Kuruluna teslim edildi.Merkez ilçe yönetimi merkez ilçe başkanımız dün istifalarını verdiler.Hepsi değil ama saat 18.00 itibariyle merkez ilçe başkanımızla birlikte diğer istifalar da gelince tüzüğümüz gereğince yönetimimiz saat 18.00 itibariyle düşmüş oldu. Şimdi tüzüğümüzün 24 maddesinin 6 bentindeki amir hüküm gereğince düşme tarihinde herhangi bir  referandum tarihine 6 ay ya da daha az bir zaman kaldığından Merkez Yönetim Kurulu doğrudan ya da iyi yönetim Kurulunu  gecikmeden yeni yeni yönetim Kurulunu oluşturur bu durumda gençlik ve cinsiyet kotası uygulanır. Biz de en kısa zamanda yeni yönetimimizi oluşturacağız.Ben Cevahir Cem Yarım başkanımızı ve değerli yönetim kurulu üyelerini tanımaktan çok memnun oldum. Kendileri çok değerli bir ilçe başkanımızdır.Aynı şekilde yönetim kurulumuza öyle.
Bizler il yönetimi olarak merkez ilçe yönetimiyle çok uyumlu çalıştık.Yarım asırdır gerçekleşmeyen il bazında Belediye Başkan adaylarımız ön seçim gerçekleşti. Yine il genel meclis seçimi gerçekleşti.Ben istifa eden yönetimi tanımaktan beraber çalışmaktan büyük onur ve gurur duydum bunu hepinize belirtmek istiyorum dedi
İl Başkanının konuşmasının ardından söz alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise,
Belediye meclis üye listesini hazırlarken geniş bir uzlaşı aradık.Her arkadaşımızla görüştük ama İnanın ki ideal listeyi oluşturmak mümkün değil. Küçücük bir yerde yaşıyoruz. Biri ben olayım. Ama filanca olmasın. Niye onu oraya koydun?.Niye onun yeri burada gibi tartışmalar olabilir, görüş beyanları olabilir. Bunu da saygıyla karşılıyorum. Elbetteki 61 arkadaşımızı içerisinde 25 arkadaşımızı değerlendirmek zorundaydık. Gerçekten Listenin içerisinde olmasını istediğim arkadaşlarımı bile koyacak yer bulamadım, bulamadık. değerlendirdik dediğim gibi ideal liste diye bir şey yok. Ama mümkün olduğu kadar toplumun her katmanını her kesimini kucaklayan herkesin kendinden bir parça olarak gayret duygusunu geliştirdiği bir liste olmasına özen gösterdik dedi.
sürdürmeliyiz sizlerden rica ediyorum. Belediye meclis üyesi aday listemiz belli oldu.İlçe Seçim Kuruluna sunduk.Biz demokratik bir partiyiz.Demokratik partilerde müzakereler görüşmeler ve bazen de anlaşmazlıklar olabilir.Biz biat kültürünün yaygın olduğu bir parti değiliz. Neticede ortaya bir belediye meclis listesi çıktı genel merkezimiz tarafından onaylandı ve İlçe Seçim Kuruluna teslim edildi.Merkez ilçe yönetimi merkez ilçe başkanımız dün istifalarını verdiler.Hepsi değil ama saat 18.00 itibariyle merkez ilçe başkanımızla birlikte diğer istifalar da gelince tüzüğümüz gereğince yönetimimiz saat 18.00 itibarıyla düşmüş oldu. Şimdi tüzüğümüzün 24 maddesinin 6 bentindeki amir hüküm gereğince düşme tarihinde herhangi bir  referandum tarihine 6 ay ya da daha az bir zaman kaldığından Merkez Yönetim Kurulu doğrudan ya da iyi yönetim Kurulunu  gecikmeden yeni yeni yönetim Kurulunu oluşturur bu durumda gençlik ve cinsiyet kotası uygulanır. Biz de en kısa zamanda yeni yönetimimizi oluşturacağız.Ben Cevahir Cem Yarım başkanımızı ve değerli yönetim kurulu üyelerini tanımaktan çok memnun oldum. Kendileri çok değerli bir ilçe başkanımızdır.Aynı şekilde yönetim kurulumuza öyle.
Bizler il yönetimi olarak merkez ilçe yönetimiyle çok uyumlu çalıştık.Yarım asırdır gerçekleşmeyen il bazında Belediye Başkan adaylarımız ön seçim gerçekleşti. Yine il genel meclis seçimi gerçekleşti.Ben istifa eden yönetimi tanımaktan beraber çalışmaktan büyük onur ve gurur duydum bunu hepinize belirtmek istiyorum dedi
İl Başkanının konuşmasının ardından söz alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da konuşmasında,
Belediye meclis üye listesini hazırlarken geniş bir uzlaşı aradık.Her arkadaşımızla görüştük ama İnanın ki ideal listeyi oluşturmak mümkün değil. Küçücük bir yerde yaşıyoruz. Biri ben olayım. Ama filanca olmasın. Niye onu oraya koydun?.Niye onun yeri burada gibi tartışmalar olabilir, görüş beyanları olabilir. Bunu da saygıyla karşılıyorum. Elbette ki 61 arkadaşımızı içerisinde 25 arkadaşımızı değerlendirmek zorundaydık. Gerçekten Listenin içerisinde olmasını istediğim arkadaşlarımı bile koyacak yer bulamadım, bulamadık. değerlendirdik dediğim gibi ideal liste diye bir şey yok. Ama mümkün olduğu kadar toplumun her katmanını her kesimini kucaklayan herkesin kendinden bir parça olarak görelim gayret duygusunu geliştirdiği bir liste olmasını özen gösterdik.Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Belediye Meclis üyesi adaylarını, oldukça titiz ve uzun bir çalışmayla, objektif kriterler ışığında, liyakat esas alınarak ve halkta en yüksek düzeyde karşılığı olan isimlerin belirlenmesiyle oluşturuldu.Kapsayıcı, kucaklayıcı, toplumun her kesimine hitap edecek, çeşitli meslek grupları ve farklı sektörlerde deneyimleri olan, idealleri, hayalleri ve hedefleri, Kırklareli’nin geleceğini belirlemek olan adaylar, kolektif bir belirleme sisteminin, ince eleyip sık dokuyarak hayata geçirdiği bir anlayışla Kırklareli halkının karşısına çıkıyor.Özellikle kadın ve genç temsiliyetine de önem verilen bu listede, hayatın her aşamasındaki deneyimlerini, bakış açılarını, mesleki başarılarını, partililik ruhunu aynı noktada kesiştiren çok özel ve güvenilir isimler, kendileri için değil, Kırklareli için üretmek, çalışmak ve bir kent geleceği oluşturmak için aday oldular.
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Belediye Meclis üyesi aday listesi, ortak akıl ve yüksek uzlaşma kültürü, siyasi tecrübe, toplumsal güç ve halkın beklentilerinin yansımasıyla oluşturuldu.Meclis adaylarımızı belirledik mutlaka sevmeyen beğenmeyenler olacaktır herkesi memnun etmek zordur.Listelerimizi YSK ya teslim ettik.Artık sahada olacağız.CHP gün geçtikçe bir çığ gibi büyüyor.31 Mart akşamı sonuçlar açıklandığında Belediye yine davul zurnalar bizim zaferimiz için çalacak dedi.






 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!