Kırklareli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

"BU BİR SEÇİM RÜŞVETİ"

"BU BİR SEÇİM RÜŞVETİ"
haber detay

2021 Tüm Emekliler Sendikası (TÜM.EMEKLİ.SEN) Genel Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurmasının  ardından yazılı bir açıklama yaparak '' BU BİR SEÇİM RÜŞVETİ '' diyerek tepki gösterdi.
2021 Tüm Emekliler Sendikası (TÜM.EMEKLİ .SEN) Genel Merkezinin aldığı kararı hakkında bilgilendirme yapan  Kırklareli 2021 Tüm Emekli Sen Kırklareli Şubesi Genel Merkezin açıklaması hakkında  bir açıklama yaptı.Yapılan açıklamada,“Şimdi ne oldu da aniden AKP iktidarı ve onun lideri emekliyi hatırladı, emekli sever oldu. 14 Mayıs’ta seçim var. Hem cumhurbaşkanlığı, hem de milletvekili genel seçimi yapılacak. 21 yıldır palavra ve talan algısı üzerine kurduğu, emeklileri ve toplumu fakirleştiren, zengini daha varlıklı, fakiri daha fakir eden soygun ve rant siyaseti fiilen iflas etti.Seçim yaklaşırken AKP iktidarının ekonomik krizi, işsizliği, üretimi, devasa borçları karşılayacak gücü de yok, iradesi ve tahlili de yoktur. İktidar yönetemez durumdadır.‘BU BİR SEÇİM RÜŞVETİ’.Şu anda AKP iktidarı zordadır ve panik içindedir.Bir yandan her türlü baskı, tehdit ve muhalefeti bastırmak için ağır gayret harcarken, bir yandan da çaresizce seçim rüşvetlerine başvuruyor.En alt dereceden maaş alan emeklilerimize yapılan bu artış, iktidarın samimi bir uygulaması ve sahiden durumumuzu düzeltme niyeti değil, düpedüz seçim rüşvetlerinden biridir.‘EMEKLİLERİ SATIN ALAMAYACAKLAR’Üstelik açlık hududunun 9 bin 700 lirayı, yoksulluk hududunun 31 bin lirayı geçtiği şu vakitte bu kelamda artırım çok azdır, komik ölçüdür ve çok gecikmiş bir atılımdır.İktidar bu samimi olmayan, rüşvet kokan yapay atılımıyla emeklileri satın alamayacaktır. Emeklileri 21 yıldır refah hissesinden faydalandırmayan, enflasyon ve hayat pahalılığına ezdiren, ekonomik ve toplumsal problemlerini çözmeyen iktidarın oyununa emekliler gelmeyecek ve seçimde gerekli yanıtı vereceklerdir.
Yapılan açıklamada,‘İNSANCA YAŞANACAK MAAŞ İSTİYORUZ’Emekli maaşı kiraya yetmiyor. Artırımlar yağmur üzere yağıyor. Faturaları ödeyemiyoruz. Çarşıda, pazarda, markette ve mutfakta yangın var. İnsanca yaşamak istiyoruz. Geçinemiyoruz.Ömrünün sonbaharını yaşayan biz milyonlarca emekli, iktidar tarafından sadaka üzere elimize tutuşturulan açlık sonunun ve taban fiyatın altındaki emekli maaşı ile geçinemiyoruz. Ömrümüzün sonbaharında insanca yaşanabilecek maaş istiyoruz.”denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!