Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Atlı Cafe, Yeni Sezonu Bayram’ın 2’inci Günü Açıyor

Atlı Cafe, Yeni Sezonu Bayram’ın 2’inci Günü Açıyor
haber detay

 

“Çocuk Gelişiminde Büyülü Atlar Dünyası Atlı Cafe Kahvaltı Salonu’nda”

 

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde geçtiğimiz yıl muhteşem bir törenle hizmete giren, "Birlik Veterinerlik ve Hayvancılık San.Tic.Ltd.Şti." Sahibi Veteriner Muammer Öğüt’ün kıymetli oğlu Ali Öğüt’ün işletmeciliğini yaptığı, "Atlı Cafe Kahvaltı Salonu” Ramazan Bayramı’nın 2’inci günü yeni sezona merhaba diyor.

İlçenin Atatürk Mahallesi, Osmaniye Köyü Yolu üzerinde, yarış atları ve doğa ile iç içe yem yeşil bir alan içinde geçtiğimiz yıl görkemli bir tören ile açılan Atlı Cafe Kahvaltı Salonu, yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak, Ramazan Bayramı’nın 2’inci günü hizmete giriyor.

Trakya’da örnek işletmelerin başında gelen Atlı Cafe'de en büyük ilgiyi yine atlar görecek, çocukların atların üzerinde Cafe görevlisi ile birlikte gezintisi bence görülmeye değer en büyük mutluluk olsa gerek...

Sabah: 09.00, Akşam:19.00 arası açık olan Atlı Cafe'de, Serpme Kahvaltının yanında, Mantı, Hamburger, Gözleme, Çiğ börek ve Tost çeşitleri bulunmaktadır.

Yarış atlarının da bulunduğu, yeşil ile bütünleşmiş yeni mekân herkese açık olup, gün boyunca sıkılmadan keyifli dakikalar geçirebileceğiniz ideal bir mekan...

“Çocuk Gelişiminde Büyülü Atlar Dünyası”

Atlı Cafe Kahvaltı Salonu İşletme Sahibi Ali Öğüt, Ata binmenin faydalarının saymakla bitmez olduğunu belirterek, şunları söyledi.

“Binicilik sporu haricinde ata sarılma, atı tımar etme, ata inip binme gibi rutin hareketlerle bile eklemin hareket açıklığı artar. Kan dolaşımını arttırır, solunumu düzenler. Ata binmek bir aerobik egzersiz olarak kabul edilmese bile, atın koşması ve yürümesi solunumu ve kan dolaşımını arttırır. At hareket halindeyken binici bozulan dengesini sürekli olarak düzeltme eğilimine girer ve bu da kasların senkronize olarak kasılıp gevşemesini gerektirir. Böylece hem derin grup kaslar hem yüzeysel kaslar uyarılır ve geliştirilir. Atın üç boyutlu ritmik hareketi insan yürüyüşünün birebir aynısıdır. Dünya da başka örneği yoktur. Binici bu yürüme hareketi ile bacak ve gövde kaslarına ritmik hareketler öğretir. Farklı pozisyonlama farklı kas grupları çalıştırır. Atın durması ve yeniden hareket etmesi, hızının ve yönünün değiştirilmesi de dengeyi ve kas kuvvetini geliştirir.”

-Özel Haber: Metin KARAKUŞ/BABAESKİ

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!