Kırklareli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kazanan ÜSKÜP Kazanan ÇALLI oldu.

Kazanan ÜSKÜP Kazanan ÇALLI oldu.
haber detay

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler ve Belediye Başkanlığı secimlerinde Üsküp CHP Belediye Başkanı Halil Çallı  842 oy alarak Belediye Başkanı seçilmişti.
Yapılan gayrı resmi sonuçlara göre Belediye Başkanlığına seçilen Halil Çallı'nın oylarına AKP tarafından itiraz yapıldı ve sandıklar yeniden sayıldı.
İkinci kez yapılan sayımda sonuç değişmedi ve yeniden sandıktan galip çıkan Halil Çallı oldu.Ancak AKP işin peşini bırakmayarak itirazı yeniden yaparak konuyu YSK ya taşıdı.YSK nin AKP'nin itirazını redderek dosya kapanmış ve ÜSKÜP Belediye Başkanı seçilen Halil Çallı Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alarak 25 yıl aradan sonra Merkez İlçeye bağlı Üsküp Beldesini yeni Belediye Başkanı oldu.
Üsküp Belediye Başkanı seçilen Halil Çallı ve Belediye Meclis üyeleri dün CHP Kırklareli İl Başkanlığının düzenlediği etkinlik ile CHP nin kazandığı İl Genel, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte düzenlenen etkinlikte Belediye Meclis üyeleri ile birlikte mazbatalarını aldı.
Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı'yı belde halkı da yanlız bırakmadı ve kalabalık bir konvoy eşliğinde Adliye binası önüne gelen Çallı'nın mazbata törenine Krklareli CHP Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Kırklareli İl Başkanı Av.Bora Terzi,CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Av.Neslişah Erseckin,Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu, Fahri Özkan ve partililer katıldı.
Başkan Çallı mazbata töreninin ardından İl Başkanlığı tarafından Özgürlük ve Demokrasi meydanında düzenlenen etkinliğin ardından Üsküp Belde Belediye Başkanlığı binası önüne gitti.Kendisini burada Belde halkı ve eski Belediye Başkanı Hüseyin Kasap karşıladı.
Üsküp Belediye Başkanlığında yapılan devir Teslim törenine CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi GÜNDOĞDU,Kavaklı Belediye Başkanı Ufuk İn,Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Üsküp eski Belediye Başkanı Hüseyin Kasap yaptığı konuşmada,Çallı'yı seçilmesinden dolayı tebrik eder, kendisine başarılar diliyorum diyerek çiçek verdi.
Başkan Halil Çallı da konuşmasında,Öncelikle Hüseyin Kasap’ı bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü tebrik ediyorum.Bundan sonra da kendisinin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bugün itibariyle parti rozetimizi çıkartıp tamamıyla projelerimize odaklanmış bulunuyoruz.Üsküp Belde halkına vermiş olduğumuz bütün vaatlerimizi ve projelerimizi yapmak için ekip arkadaşlarımla beraber göreve hazırız.
Bizlere oy veren,vermeyen tüm Belde halkımıza bizlere destek olduklarından dolayı teşekkür ederiz.Kazanan Üsküp olmuştur, Beldemiz olmuştur dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!