Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Albay Kuş Kırklareli'nde Sahnelendi

Albay Kuş Kırklareli'nde Sahnelendi
haber detay

 

Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin Geleneksel olarak düzenlediği 9.Tiyatro Şenliği 3 Nisanda Kırklareli'li sanatseverler için perdelerini açtı.  
Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezinde 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan ve 7 Nisan 2024 te  sona erecek olan  Kırklareli Üniversitesi Tiyatro kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ve sahnelenen oyunlar ücretsiz olarak hız kesmeden faaliyetlerini sürdürüyor .
5 Nisan 2024 Tarihinde Kırklareli Rektörlük Merkezinde saat 21:00 da sahnelenen " Albay Kuş" oyunu izleyenler tarafından beğeni ile izlendi ve oyun bitiminde ayakta alkışlandı . 
Tiyatronun oyun yazarlığını Hrısto Boytchev,Çevirmenliğini ise Hüseyin Mevsim, Yönetmenliğini de  Saliha Özaydın, Yönetmeliğinin Asistanı Dilara Erdoğan'ın üstlendiği tiyatro oyunu Albay Kuş isimli oyunu izleyicilerden tam not aldı.
Tiyatroda İç içe geçmiş halkların, birbiri içine dal budak salmış kültürlerin vatanı Balkan Yarımadası'nda akıl sahiplerinin başaramadığı bir arada yaşayabilme durumunun, delilerce başarılmasının, insanın, büyük bir hayal hatta paranoya da olsa o harika dünyayı arayışının trajikomik öyküsünü anlatıyor.
Tiyatro oyununun esas amacı ise Bir grup delinin kendi ülkelerini kurup BM'ye üye olmak için yola koyulmalarını anlatan trajikomik bir oyun yalın bir dille izleyicilerin beğenisine sunulmakta.
Sahnelenen oyunu beğenen Kırklareli halkı bu tür etkinliklerin yaz döneminde daha sık aralıklarla düzenlenmesini talep  ettiler.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!