Kırklareli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

"6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TACİZİN SORUMLUSU, TARİKATLARA GÖZ YUMANLARDIR"

"6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TACİZİN SORUMLUSU, TARİKATLARA GÖZ YUMANLARDIR"
haber detay

SOL PARTİ Kırklareli İl  Örgütü yazılı bir açıklama yaparak, ''6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TACİZİN SORUMLUSU, TARİKATLARA GÖZ YUMANLAR' DIR!'' dedi.
Sol Parti Kırklareli İl Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada,“6 yaşındaki çocuklara gelinlik giydiren, yaşamını, umutlarını çalan memleketi örümcek ağı gibi kuşatan tarikat düzeninize meydan okuyoruz. Yoksul halk çocuklarını karanlığa boğan; Karaman’da, Aladağ’da, Kulp’ta, Taşkent’te, Hiranur Vakfı’nda memleketin her yerinde çocukların yaşamlarını ellerinden alan tarikat düzeninize meydan okuyoruz. Lüks arabalarda, villalarda yaşadığınız şeyhlik zincirlerinize, halkın kaynaklarıyla, emekçilerin alın teriyle, emeğiyle büyüttüğünüz saltanatınıza meydan okuyoruz. Karanlığınıza lanet olsun. Türkiye yeni bir çocuk istismarı vakasıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı… Dinin en gerici yorumuyla çocuklara göz diken tarikat mensupları bu kez de 6 yaşında çocukla evlenme skandalıyla karşımıza çıktı. 6 yaşında bir çocuğa göz diken bu karanlık odaklara, onların eteğinde iktidar olanlara, onlara maddi manevi destek olanlara, zulüm karşısında susanlara lanet olsun.
Çocukları karanlığa boğanlar, nefessiz bırakanlar yargılansın demeyenler, bu büyük suça ortaklık edenler şimdi de halktan yana taraf olanları BirGün gazetesini ve Timur Soykan’ı hedef alıyorlar. BirGün gazetesi ve Timur Soykan yalnız değildir çünkü hedef gösterilen 6 yaşında çocuklara gelinlik giydirenlere, çocukların yaşamlarını çalanlara cesaretle karşı çıkanlardır. Laikliğin ülkesini kurma mücadelesinden asla vazgeçmeyenlerdir. Susturulmak istenen milyonlardır. Susmuyoruz, susmayacağız. Kadınların giyiminde tahrik unsuru arayanların, küçücük çocuklara farklı gözle bakanların, tüm bunlara da dini kılıf bulanların yarattığı düzenin sonucudur.
Televizyonlarda vaazlar vererek, şu yaşta evlenilir, bu yaşta birlikte olunur diyerek, çocukları meczupların hedefi haline getiren programlara izin verenlerin sorumluluğudur. 20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal İslamcı politikaların neticesidir. 'Bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlanıyor'.Enes Kara gibi gençlerimiz baskıdan zorbalıktan intihara sürükleniyor. Öte yandan bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlanıyor. AKP’li belediyeler bu tarikatların vakıflarına giden yollara taş döşüyor. Çocuklar uyurken susulur, istismara uğrarken değil. Cumhuriyet’in ilerici birikimlerini ve laikliği tasfiye ederek bu karanlık düzeni kurdular. Eğitim başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanı ve devlet kademelerini tarikatlar ve cemaatlere teslim ettiler. Ülkemizin geleceği şimdi de bu paralel yapıların, devlet içinde devletleşmiş karanlık odakların yarattığı büyük bir risk altında. Bu riskin bertaraf edilmesi ancak amasız fakatsız laiklik mücadelesinden geçiyor.Çocuklarımızı, gençlerimizi güvenli bir geleceğe kavuşturmak için, gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir
Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği, geleceği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden def edilmelidir. Ülkemizi bu karanlıktan kurtarmak, çocuklarımızı, gençlerimizi güvenli bir geleceğe kavuşturmak için, gericiliğe karşı istisnasız mücadele edilmelidir. Başka yol yoktur! Meydan okuyoruz. Yoksul halkımızı kandırdığınız, çocuklarıyla evlendiğiniz o tarikat düzeninizi, lüks arabalarla gezen şeyhlik zincirinizi, devlet eliyle büyüttüğünüz vakıf şemsiyesindeki şirketlerinizi başınıza yıkacağız. Tüm aydınlık, demokrat, vicdanlı, feraset sahibi yurttaşlarımızı bu kavgada yanımızda olmaya davet ediyoruz denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!