Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

YOL İŞ SENDİKA'SINDA NELER OLUYOR.?

YOL İŞ SENDİKA'SINDA NELER OLUYOR.?

YOL-İŞ SENDİKASI'NDA NELER OLUYOR?

Kırklareli-Edirne il Özel İdaresi Hizmet Birimlerinde 400'ün üzerinde üyesi bulunan, İstanbul Yol-iş Sendikası 2 No'lu Şubesi'nden, 30 yılı aşkın süredir sendika üyeliği bulununan 200'ün üstünde İşçi İstifasını verdi.
İstifa eden işçiler istifanın gerekçesi olarak, oldu bittiye getirilerek yapılan delege seçimlerinde, seçme ve seçilme haklarınının ellerinden alındığı seçimi gösterdiler. Bunun yanı sıra daha öncesinde de hile-hurdayla seçilmiş olan İstanbul 2 Nolu Şube Yöneticilerinin kendilerinin ziyaretine sadece seçim zamanı gelip, işçilerin seslerine adeta kulaklarını tıkadıklarını, sorunları ile ilgilenmediklerini belirttiler. Yöneticilerin, sadece bununla kalmayıp sendikaya ait Wolkswagen Rasat aracı kendi şahsi araçları gibi kullandıklarını ve işçiler sorunlarla boğuşurken bağ evlerinde davullu zurnalı eğlenceler düzenlediğine de şahit olduklarını söylediler.
Sendika üyesi olma sebeplerinin, sorunları karşısında onların kamuoyuna kendilerini açıklama ve demokratik bir yolla seçtikleri yöneticilerin bu sorunlar karşısında bir çözüm getirmesi olduğunu belirten emekçiler, üyesi oldukları şubenin bunlardan herhangi birini yerine getirmediklerini, yöneticilerinin seçme ve seçilme haklarını gasp ederek seçildiğini, hatta yöneticilerin onları birbirlerine düşürmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
Kısacası emekçiler, onları koruyup kollaması ve sesi olmasıgereken sendikanın bu görevlerden hiçbirini yerine getirmeyip, ek olarak demokratik hak ve özgürlüklerini ellerinden alındığı için sendikadan istifa ettiler.
İşçiler, Genel Merkez Yöneticilerinin Yol-İş'in itibarı ve hala üyesi olarak kalanların da anayasal hakları olan seçme ve seçilme haklannin ellerinden gitmemesi için bu duruma sessiz kalmamalarını bekliyor.
İstifa eden işçilere adına yapılan açıklamada, Sendikamızın geçmiş geleneklerinde hasta ziyaretleri, kaza geçirenlere yardım yapılırken son zamanlarda maalesef bunları göremedik.Yakın zamanda kaza yapan arkadaşlarımız ziyaret edilmemiştir.Bırakın ziyaret edilmeyi bir geçmiş olsun telefonu bile edilmemiştir diyerek tepkilerini ortaya koydular. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!