Kırklareli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Yağmur Antalya'yı vurdu

Yağmur Antalya'yı vurdu
Antalya'da dün akşam başlayan ve gece boyunca devam eden şiddetli yağışlar, kentin birçok bölgesinde sel ve taşkınlara neden oldu.
haber detay

Bu olumsuz hava koşulları, özellikle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Antalya Valiliği, bu durum üzerine 5 ilçede bulunan eğitim kurumlarında Hıfzıssıhha kararı gereğince okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel de benzer şekilde bir gün süreyle idari izinli sayıldı. Bu önlemler, halkın güvenliği ve sağlığını korumak adına alındı. Antalya Havalimanı'nda ise olağanüstü bir durum olmadığı ve hava trafiğinin normal şekilde devam ettiği bildirildi.

Bu yoğun yağışlar nedeniyle evlerde, iş yerlerinde ve araçlarda mahsur kalan birçok kişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Bölgedeki tahliye çalışmaları hızla sürdürülüyor.

Meteoroloji verilerine göre, 24 saat içinde Kepez'e 280, Antalya'daki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtı'na 69,5, Serik'e ise 77 kilogram yağış düştü. Bu şiddetli yağışların saat 10.00'a kadar devam etmesi beklenirken, gece boyunca aralıklı gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yaşanan sel afetine ilişkin açıklamalarda bulunarak, bölgede bin 500'e yakın ihbar aldıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, kenti etkisi altına alan yoğun yağışların ardından bir can kaybı yaşanmadığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Yaşanan felaket sonrasında halkın güvenliği ve ihtiyaçlarının karşılanması için tüm ekipler seferber durumda.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!