Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

VALİ BİROL EKİCİ’NİN TURİZM HAFTASI MESAJI

VALİ BİROL EKİCİ’NİN TURİZM HAFTASI MESAJI
haber detay

 

 

Turizm, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra ekonomik olarak büyümeye ve kalkınmaya büyük katkılar sunan, istihdam yaratan ve gelişmeye etki eden önemli sektörlerden biridir.

Ülkemiz dört mevsimin bir arada yaşandığı, tarihten günümüze sayısız medeniyetin topraklarımızda soluklandığı ender coğrafyalardan biridir. Bu stratejik konum ve medeniyet birikimi; bugün sosyal, kültürel ve ekonomik canlılığın en önemli aktörlerinden biri olan turizmin de ana kaynağını teşkil etmektedir. Sahip olduğu zenginlikleriyle, turizmde gerçekleştirilen atılımları ile Türkiye’nin dünya turizmi içindeki önemi giderek artmaktadır.

Ülkemizin nadide köşelerinden birisi olan serhat şehrimiz Kırklareli,sayısız doğal güzellikleri ve derin tarihi zenginlikleriyle ülke ve dünya turizmi için önemli bir potansiyeli barındırmaktadır.

Güzel İlimiz Kırklareli, zümrüt yeşili ormanların ve turkuaz mavisi denizin buluştuğu saklı cennet Kıyıköyü ve İğneadasıyla,  dünyanın sayılı tabiat harikası subasar ormanlarından biri olan Longoz ormanlarıyla,  mis kokulu lavanta tarlalarıyla, Trakya’nın tek turizme açılmış mağarası olan Dupnisa Mağarasıyla ve sahip olduğu tarihi - kültürel mirası, doğal güzellikleri ve değerleriyle, turizm açısından farklı renk ve tatlar arayanların talep ettiği tüm özellikleri içinde barındıran zengin bir potansiyele sahiptir.

Kırklareli Valiliği olarak bizler de ülkemizin cennet köşelerinden olan, önemli doğal ve kültürel güzellikleri barındıran ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız.Bu anlayışla ilimiz turizmine katkı sağlayacak her türlü tesis ve hizmet verecek nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizin ve ülkemizin turizm alanında daha ileriye götürülmesinde katkı sağlayan, başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanlarımızın Turizm Haftasını en içten dileklerimle kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi .

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!