Kırklareli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

TÜRKAV Kırklareli Şubesi, depremzedeler için seferber oldu

TÜRKAV Kırklareli Şubesi, depremzedeler için seferber oldu
haber detay

TÜRKAV Kırklareli Şube Başkanı Can DEMİREL, yaptığı açıklamada “6 Şubat’ta merkez üstü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremle büyük bir yıkımın yaşandığı 11 ildeki yaraların sarılması adına seferber olduklarını ve devlet-millet dayanışmasının önemine değinerek, Devletimizin, milletimizi yanındayız, el ele verip birlikte ayağa kalkacağız” dedi.
TÜRKAV Kırklareli Şubesi olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dilediklerini söyleyen Demirel, “Depremin olduğu günden itibaren Kırklareli Şubesi olarak TÜRKAV Genel Merkezimizle irtibata geçtik devletimizin, milletimizin emrindeyiz diyerek üzerimize düşen ne varsa göreve hazırız dedik. Kırklareli’ mizde bulunan sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek deprem bölgesinde AFAD ve Kızılay’la koordineli ayni ve nakdi yardımlar için seferber olduk. Şube Yönetimimizden arkadaşlarımızla birlikte deprem bölgesine giden Kızılay Kırklareli Gönüllüleri ile birlikte Hatay/Antakya’ ya giderek yeri geldi gönüllü kardeşlerimize yardım ettik, yeri geldi depremzede çocuklarımızla ve depremzede kardeşlerimizle ilgilendik, yeri geldi Antakya merkezde enkaz bölgesine gittik. Depremin olduğu andan itibaren tüm bölgede sivil toplum örgütü mensupları ile devamlı irtibat içerisinde olduk olmaya da devam etmekteyiz. Bu zor günlerden dayanışma ve yardımlaşma ile çıkabiliriz. Deprem bölgesinde tüm gönüllüler canla başla mücadele vermektedir. Deprem bölgesinden Kırklareli’mize gelen kardeşlerimizle de iletişim halindeyiz. TÜRKAV Kırklareli Şubesi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm Türkiye’nin kalbi bu bölgede yaşayan insanlarımızla birlikte atmaktadır " dedi.
Demirel son olarak “Devleti yaşat ki millet yaşasın düsturu ile devlet millet el ele vererek yaşanan bu acıyı yine millet olarak hep birlikte atlatacağız.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!