Kırklareli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

TÜRKAN SAYLAN ÖLÜMÜNÜN 14 YILINDA KIRKLARELİ'NDE ANILDI

haber detay

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 14. yılında Kırklareli'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanlığınca Saylan'ın büstü önünde düzenlenen  anma etkinliğine  yağan yağmura rağmen bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.Saygı duruşunun ardından ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç bir basın açıklaması yaparak '' Atatürk'ün kızlarından birini kaybedeli 14 yıl oldu ''dedi.Meriç açıklamasında,

Ölümün bile Işığını söndüremediği Kadın Türkan Saylan! ÇYDD'nin kurucularından ve uzun yıllar emek veren Genel Başkanını,Leprayı Türkiye'den silen, insancıl yaklaşımıyla hastaların gönlünde taht kuran bir doktoru,Öğrencilerinin gözünde de çok değerli olan bir akademisyeni,Kardelenlerin, gerici töre nedeniyle okutulmayan kızların, ekonomik nedenlerle okuyamayan gençlerin güvencesini,Demokratik Laik Cumhuriyetimizin değerlerinin en kararlı savunucu ve koruyucularından,Atatürk'ün kızlarından birisini, halk içinden bir insanı 2009 yılında sonsuzluğa uğurlamıştık.14 yıl oldu.Ona yapılanları unutmadık!Söylem ve eylemlerini, ülkesi ve halkı için çalışmalarını unutmadık. Gerçekten anlayanlar olarak çizgisini, yönünü, cesaretini, kararlılığını unutmadık. Son günlerine kadar canla başla ülkesi ,insanları ve gençleri için çalıştı bu özel insan.Ve Hüseyin Haydar’ın dediği gibi;Acıyla boy ölçüşen papatya,Tamam dedi. Tamam.Gidiyorum.
Müzik Başlayabilir."
Evet gitti 18 Mayıs’ta.Atamızın doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs’ta insan seliyle uğurlandı.Nasıl anlamlı bir gündü o gün.Atatürk’ün inandığı,güvendiği ve onlara armağan ettiği Gençlerin Bayramında.Senfonisi devam ediyor,dünya döndükçe devam edecek..Demiş ki Türkan Saylan;“Gelecekten umutsuzum diyenlere, hakkını arayan yurttaşlarımı örnek vermek istiyorum. Bu ülkede onlar varsa ve de evlerinden çıkıp yürümeyi öğrenmişlerse Atatürk’ün ve laik cumhuriyetimizin ışığı asla sönmeyecektir. Ne mutlu vatandaşlık bilinci olana!”Bugün çocuklarımızı, gençlerimizi; eğitimsizlik, yoksulluk, işsizlik, düşsüzlük, umutsuzluk, savaş, ırkçılık, dincilik ve benzeri her türlü kötülükten korumak, esirgemek tümümüzün görevidir.Bunun için Türkan Saylan’ı saygıyla özlemle anarken başladığımız işi bitirmeli, bilinçli vatandaşlar olarak 28 Mayıs’ta sandığa gitmeli, başkalarını da götürmeli ve sandığa sahip çıkmalıyız.Böylece Türkan Saylan'ın ışığını geleceğe taşıyabiliriz.
Sevgili dostlar,"Seçim sonucunda oluşan TBMM tablosu, Cumhuriyetimizin 100. Yılını karşılarken Atatürk ilke ve devrimlerinin korunmasını ve geleceğe taşınmasını savunan bizim gibi kişi ve kurumların varlığını ve işlevini daha da önemli kılmaktadır. Biz ÇYDD olarak, 34 yıllık tarihimizde olduğu gibi Cumhuriyet'in kazanımlarını, Anayasa'da düzenlenen devletin temel niteliklerini, laik ve çağdaş eğitimi ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını savunmaya ve bu uğurda çalışmaya devam edeceğiz. Görünen o ki gerici çevrelerin İstanbul Sözleşmesi'nden sonraki hedefleri 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun olacak ve son hamleyi de Türk Medeni Kanunu'nu hedef alarak yapacaklar. Türk Medeni Kanunu, devrimci bir kanundur, onun sağladığı temel güvenceleri ortadan kaldırmak ülkeyi 100 yıldan da geriye götürür, buna hiçbir Türk kadınının razı olmayacağını düşünüyoruz.Haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Çocuk yaşta evlilik yasağı da hem Türk Medeni Kanunu hem de Türk Ceza Kanunu'nda sıkı şekilde düzenlenmiştir. Asıl bu düzenlemelere müdahale edilmesi aile yapısını bozacaktır. Çocuk ailenin temel bireyidir. Çocuklarımızı her ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Kadın, çocuk ve yurttaş haklarını savunmaktan ödün vermeyeceğiz. 28 Mayıs'ta hepimiz umutla sandıklarımıza koşup oyumuzu vereceğiz.Türkan Saylan hocamızın inandığı ve 122 şubemizle onlar için mücadele ettiğimiz gençlere sesleniyorum;Sevgili gençlere lütfen oyunuzu kullanın.İşte o zaman GÜNEŞ UMUTTAN DOĞACAK! dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!