Kırklareli
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Terzi,''Görevimizin Başındayız''.

Terzi,''Görevimizin Başındayız''.
haber detay

31 Mart yerel seçimlerinden sonra başta Kırklareli Merkez ve Babaeski ilçe ve bazı beldelerde kaybedilen Belediye  seçimleri ile ilgili hakkında ''istifa et'' baskıları karşısında Terzi'den cevap geldi.
''Görevimizin başındayız''.
31 Mart'ta yapılan yerel seçimler nedeniyle ara verilen Geleneksel Çarşamba toplantısı İlçe Başkanlığında,il genel,Belediye meclis üyeleri ve  partililerden oluşan vatandaşların katılımıyla parti binasında yapıldı.
CHP İl Başkanı Bora Terzi burada yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerini, ülke açısından son derece sevindirici ama Kırklareli için üzücü sonuçlarla geride bıraktık.Seçimlerin ardından bazı insanlar diyorki İl yönetimi istifa etsin. Seçimlerin sonuçlarını tabiki işin başında da İl yönetimini ve başında da biz olduğumuz için il yönetimi ve ilçe başkanları  istifa etsin diyorlar. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Biz İl yönetimi olarak 8 Ekimde seçildik. 4-5 Kasımda  kurultayımız oldu 11 Kasımda da mazbatamızı aldık. Kurultay sürecinin kucağında bulunduk.İl Örgütü olarak  partimizdeki değişimlerin öncülerinden olduk.Kırklareli gibi bir yerden sayın genel Başkanımıza destek vermeseydik bugün bu başarılı tablo ülkemizde  yaşanmayacaktı. Ardından yerel seçim sürecine girdik ve aday belirleme süreci oldu.Bizler adaylık sürecinde de söylediğimiz gibi adayların örgüt seçimi ile olması gerektiğini ve atamaya da karşı olduğumuzu ifade ettik.Tüm ilçe Başkanlarımıza örgütünüz ile yönetim olarak görüşün ve bize yerel seçim sürecinde izlenecek yol haritasını belirleyin dedik.İlçe Başkanlarımızın tamamına yakını sandık talebinde bulununca genel merkezimize de Kırklareli İl örgütü olarak bu talebimizi ilettik ve destek gördük.Yerel seçim aday belirleme sürecinde Belediye Başkan adaylarımızı başta Kırklareli ve bir çok yerde biz yada GeneL Merkez ataması ile belirlenmedi.Örgüt üyelerimiz kullandıkları oylar ile sandık ile belirlendi.Kırklareli'nde hepiniz biliyorsunuz ki 3 aday sandıkta yarıştı ve Mehmet Siyam Kesimoğlu sandıktan çıktı bizde örgüt olarak kendisi partimizin adayı diyerek destek çıktık.Babaeski ilçemizde de Kadın adayımız sandıktan çıktı yine örgüt olarak biz arkasında durduk ve her türlü desteği de verdik.Bu iki yerde de kaybettik.Şimdi bunun suçlusu, sorumlusu biz miyiz.? diye sordu.
Terzi konuşmasında,seçim sonuçlarını örgütümüzün yetkili kurullarında tabiki tartışacağız bir yol haritası belirleyeceğiz ama il genelinde aldığımız yüzde 50 üstü rekor oyla ülkede parti olarak en başarılı illerin başında yer aldık.İl Genel meclisinin 25 üyesinden 17 si bizim partili arkadaşlarımız, Belediye Meclis üyelerinden de 25 üyenin 16 sını yine CHP olarak bizim partili arkadaşlarımızın aldığını da hatırlatmak isterim dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!