Kırklareli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

SELÇUK: KAYIT DIŞI ÇALIŞANLARDAN RAHATSIZ

SELÇUK: KAYIT DIŞI ÇALIŞANLARDAN RAHATSIZ

nşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odası bir basın açıklaması yaptı.
18.01.2023 tarih saat 15.00 te İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarları Odasında yapılan basın açıklamasını Oda Başkanı Ergun Selçuk okudu.Selçuk okuduğu basın açıklamasıda,
Basınımızın güzide temsilcileri, yönetici arkadaşlarım ve odamızın değerli üyeleri Hepiniz hoş geldiniz, Şeref verdiniz. Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler  Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 400 civarında meslek erbabı bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak Elektrikçiler, Elektronikçiler, Emlakçılar, Doğalgaz ve Sıhhi Tesisatçılar, Cep Telefoncular, Bilgisayarcılar,Kepçeciler,Marangozlar, Çiçekçiler, Mahrukatçılar, E-Ticaret işi yapanlar olmak üzere 20 civarında meslek bulunmaktadır. Bugün burada bulunmamızın nedeni son zamanlarda odamız üyelerini yaptığı işlerle ilgili olarak artan kayıt dışı çalışanlardır. Yada korsan diye tabir ettiğimiz Oda kaydı olmadan, vergi kaydı yaptırmadan çalışan veya herhangi bir konu kurum ve kuruluşlarında çalışan ya da Özel sektörde çalışıp boş zamanlarında bizim işlerimize bizlere rakip olarak piyasada çalışan kişilerdir. Zaten zor durumda olan Esnaf ve  Sanatkarlarımız kira, vergi ve SGK ödemeden personel gideri olmadan karşımıza çıkan bu kişilere karşı haksız rekabete maruz kalmaktadır. Bu durumda üyelerimiz arasında sıkıntıya ve gelir kaybına neden olmaktadır. Ayrıca vergi SGK ödemeden çalışan Bu kişiler devletimizin' de gelir kaybına uğramasına neden olmaktadır. bugün buradan başta valimiz Sayın Gürol Ekici olmak üzere, Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu ve kamu kurum kuruluşlarının daire müdürleri ve amirlerinden  istediğimiz İnşaat ve inşaat ile ilgili sektörlerde kayıt dışı çalışanlarla ilgili esnaf ve sanatkarlarımıza bu konuda yardımcı olmalarıdır. Bu şekilde çalışanlar ve kamu kuruluşlarına kayıt dışı çalışan personellerle ilgili gerekli uyarıları ve kontrolleri yaparak çalışmalarını engellemeleridir. Ayrıca halkızında mağdur olmamaları açısından yaptıracakları işlerde oda kaydı ve vergi kaydı bulunan ustalık belgesi sahibi işin ehli kişileri tercih etmelerini rica ediyoruz.Kayıt dışı çalışan kişileri ucuz iş yapıyor diye tercih etmeleri ilerleyen zamanlarda onlarıda olumsuz etkileyecektir.
Son olarak ta odamız üyelerine çağrımız işine, aşına sahip çıkmalarını, çalıştıkları sektörde kayıt dışı çalışanları gerek odamıza, gerekse bu konu ile ilgili SGK ve Vergi dairelerine ihbarda bulunmalarıdır dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!