Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Sel Felaketine İnceleme

Sel Felaketine İnceleme
Türkiye Ormancılar Derneği Heyeti İğneada'da Sel Felaketini İnceledi"

Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi'nin koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Doğan Kantarcı ile dernek yönetim kurulu üyeleri Galip Uzun ve Oğuz Şeker'den oluşan bir heyet, İğneada bölgesinde yaşanan sel felaketini yerinde inceledi. Heyet, selin meydana geldiği ormanlık alanlar ve dere havzalarındaki incelemelerini iki günde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, yaptığı açıklamada, ormanlık alanlarda şiddetli yağışların herhangi bir olumsuz etki yaratmadığını ancak dere havzalarının üzerinde uzun süreli ve yoğun yağışların gerçekleştiğini ve bu nedenle dere yataklarının bazı bölgelerinde göletlerin oluştuğunu ve patlayarak alt kısımlarda su baskınlarına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, bu dere havzasının oldukça uzun bir alana yayıldığını ve selin bu bölgelerde büyük tahribata neden olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Doğan Kantarcı, bu konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayacaklarını ve sel felaketinin etkilerini değerlendireceklerini sözlerine ekledi. Bu incelemeler, sel felaketi sonrası alınacak önlemlerin ve iyileştirme çalışmalarının planlanmasına yardımcı olacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Nihat EVREN

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!