Kırklareli
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

"SAVAŞÇI BAHARIN ÇİÇEKLERİ' İSİMLİ  TİYATRO İLGİYLE İZLENDİ

"SAVAŞÇI BAHARIN ÇİÇEKLERİ' İSİMLİ  TİYATRO İLGİYLE İZLENDİ
haber detay


Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği, Kırklareli Belediye Başkanlığı,YKKED Lüleburgaz Şubesi sahne 39 tiyatro işbirliği ve gönüllü esası destekleriyle gerçekleşen "Savaşçı Baharın Çiçekleri " adlı tiyatro Kırklareli Rektörlük Merkezinde sahne aldı.
Açılış konuşması Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ercan Dinkler yaptı.
Dinkler konuşmasında, ÇÖLYAK NEDİR ? Bu hastalığın adını  üç yıl önce İstanbul'da Acun medyada katıldığım bir toplantıda Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar hanım ile tanıştığımda, tanıdım.Yaşadığı rahatsızlık yani çölyak ve verdiği mücadele bana Çok ilginç geldi.  Bununla ilgili ben ne yapabilirim acaba diye kendimi sorguladım düşündüm . Panellerde biraz sıkıcı olduğu için daha değişik bişeyler yapabilirmiyiz.? diye düşünürken, Lüleburgaz'da TESAD Başkanı olan Nilgün Yazar  bana  Çölyak ile ilgili bir Tiyatro oluşumundan bahsedince, Kırklarelin'de bu organizasyonun hazırlığına da başlamış olduk.Umarım bu gösterimden herkes keyif alacaktır ve güzel geçecektir.Bu güzel oluşumu sağlayan Bahar Başkanıma, oyunun yazarlığını yapan Nilgün Yazar Başkanıma, Celal Çalık,Mustafa Kurtçu hocama. Sahne39 ve tüm ekibe sonsuz teşekkür ederim dedi.
Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü'de konuşmasında,Bizler yolun başından bu güne Çölyak Ailemiz ile birlikte hayalimizi umudumuzu sevgimizi yanımıza alarak yola çıktık.''Yolu ağır olanın yükü de ağır olurmuş'' Tüm zorluklara rağmen Çölyak ailesi nesillerimizin yaşam alanlarını genişletmek adına hayallerimizden hiç vazgeçmedik.Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak esas başarı budur.Bunun mutluluğunu ancak yaşamanız gerekir.Tarifi mümkün değildir dedi. 
Kırklareli Belediye Başkanlı adına Gülistan Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ercan Dinkler ile Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü'ye çiçek ve plaket takdimin ardından tiyatro oyuncuları sahne alarak "Savaşçı Baharın Çiçekleri isimli oyunu sergiledi.
İzleciler tarafından tiyatro gösterimi büyük bir beğeni ve ilgi ile izlendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!