Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Sarı Saltuk Kültür Evi Temeli Atıldı

Sarı Saltuk Kültür Evi Temeli Atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında teşrifleri ile Babaeski Sarı Saltuk Kültür Evi temeli milli birlik ve beraberlik ruhu ile dualarla atıldı
haber detay

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın ile teşrifleriyle 11 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Cemevleri Temel Atma ve Açılış Töreni programları kapsamında Babaeski İlçemiz "Sarı Saltuk Kültür Evi" temeli; Sarı Saltuk Gazi'nin deyişiyle

“Hem senindir hem benim

Ne senindir ne benim

Canlar birdir her daim

Sarı Saltuk Dergâhında” diyerek Milli Birlik Beraberlik duygularıyla dualarla 07 Ekim 2022 Cuma günü atıldı.

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alevi toplumunun sorunlarının giderilmesine yönelik talimatı ile Milli Birlik ve Beraberlik Çalışmaları kapsamında İçişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinesinde başlanan çalışmalar sonucu 11 İlimizde 4’ü tamamlanan Cemevi açılışı ve Babaeski Sarı Saltuk Kültür Evi ile birlikte 7 Cemevi ve Kültür Evlerinin Temel atma programı, Kırklareli Valisi  Birol Ekici, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan, Babaeski Cem Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, Sarı Saltuk Derneği Bşk. Naki Saltık Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür,  Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Protokolü, Siyasi Pati Temsilcileri, İlçe Protokolü   ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sarı Sarı Saltuk Kültür Evi Temel atma programı, istiklal marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Sarı Saltuk Derneği adına Naki Saltık, Babaeski Cem Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan konuşmaları ve Sayın Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarının ardından   Vali  Birol Ekici ve programa katılan davetliler ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın riyasetinde 11 ilimizde eş zamanlı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan programda "Alevi, Bektaşi vatandaşlarımızın ve onların etrafında bir araya geldiği mekânların tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini ve yürütmesini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz"
"Kültür ve Turizm Bakanlığımız kendi bünyesinde kuracağımız Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir"
"Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine kadar tüm çalışmalar, bu kurumsal yapı altında kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, yapım, onarım, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır"
"Cemevlerinde erkân hizmetlerini yürütmekten sorumlu Alevi Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere de bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilebilecektir" diyerek, temeli atılan 7 Cemevi ve kültür evinin altı ay gibi bir sürede tamamlanarak hizmetine sunulacağın müjdesini canlarımıza verdi.

Vali Ekici gerçekleşen töreni sonrasında programa katılanlar davetliler ve canlarımız ile birlikte temeli atılan alanı gezdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Haber Merkezi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!