Kırklareli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi Açıldı

Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi Açıldı
haber detay

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi İlimize Hayırlı Olsun…

 

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp ve Damar Cerrahi Yoğun Bakımı ve Anjio Ünitesinin Açılışı Töreni Vali Birol Ekici’nin katılımıyla 26 Nisan 2024 Cuma günü gerçekleştirildi.

 Vali Birol Ekici, Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Belediye Başkanı Derya Bulut, Prof. Dr. Ömer Işık ve eşi Fatma Işık, İl Protokolü, Kırklareli Üniversitesi Akademisyenleri, Hastane doktorları, sağlık camiası, sivil toplum kuruluşları temsilcileri  ve halkımızın katılımıyla gerçekleşen Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp ve Damar Cerrahi Yoğun Bakımı ve Anjio Ünitesi Açılış Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

   Program KEAH Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Türkyılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından İl Sağlık Md Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit’in konuşmalarını gerçekleştirdi. Akabinde Prof. Dr. Ömer Işık hocanın fotoğraflarının gösterimi ve video slaytı ile biyografisi okundu. Video gösteriminin sonrasında Prof. Dr. Ömer Işık’ın öğrencisi Dr. Erhan Kaya ve tedavi ettiği hastası Semih Bey konuşmalarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Murat Gençbay’da anjiyo ünitesi hakkında bilgi verdiği konuşmalarını gerçekleştirdi. Üniteye adı verilen değerli Hocamızı eşi Fatma Işık ve akabinde Prof. Dr. Ömer IŞIK konuşmalarında duygularını dile getirdiler. Belediye Başkanı Derya Bulut ve Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın konuşmalarının ardında Vali  Birol Ekici’de konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Vali Birol Ekici, konuşmalarında bugün hastanemizde açılışını gerçekleştirdiğimiz üniteye büyük emeklerinden dolayı ‘Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi adının verilmesi ile Sayın Hocamızın şahsında tüm ekibine ve sağlık camiamızın yaşadığı gurura ortak olduklarını dile getirdi.

Vali Birol Ekici konuşmasının ardından, İlimizde acil müdahale gerektiren her türlü korener arter hastalıklarına deneyimli akademik kadrosu ile müdahale ederek, 18 Ağustos 2022 tarihinde İlimizde ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirip ilklere imza atması ve sağlık alanında Ülkemize, İlimize ve Hastanemize sunduğu bu değerli katkılardan ve gösterdiği olağanüstü gayretlerden dolayı Prof. Dr. Ömer Işık’ı tebrik etti. Sağlık alanında yürüttükleri hayati çalışmalarının devamını dileyerek, Prof. Dr. Ömer Işık ve Prof. Dr. Murat Gençbay’ı  başarı belgesi ile taltif etti.

Vali Birol Ekici, Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Eğitim ve Araştırma hastanesi Bünyesinde bulunan Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesine Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi tabelasını Prof. Dr. Ömer Işık ve Eşi Fatma Işık ile birlikte asarak,  Koroner Yoğun Bakım Anjiyo Ünitesinin açılışını gerçekleştirdiler.

İlimizde acil müdahale gerektiren her türlü korener arter hastalıklarına deneyimli akademik kadrosundaki ekip ile müdahale edilmekte olup 7/24 kalp krizi ile başvuran hastalarımıza anjiyo işlemi yapılmaktadır.

-24 Haziran 2022 tarihi itibariyle Prof. Dr. Murat GENÇBAY ve ekibi ile Kardiak Angiografi çekimleri başlamıştır.

-18 Ağustos 2022 tarihinde hastanemizde Prof. Dr. Ömer IŞIK ve ekibi tarafından ilk açık kalp ameliyatı gerçekleşmiştir.

-İlk Pulmoner Endartektomi Ameliyatımız 25.02.2022 tarihinde hastanemizde başarıyla gerçekleştirildi. ( Pıhtıların temizlenmesi ameliyatı)

-2023 yılında toplam 380 hastaya stent işlemi uygulanmıştır.

-27 hastaya kalp pili takılmıştır.

-2023 yılında toplam 26 hasta KVC (Açık Kalp) ameliyatı yapılmıştır.

Bugüne kadar;

-2024 yılında 12 açık kalp ameliyatı,

-366 anjiyo işlemi yapılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!