Kırklareli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Partiler Listelerini YSK' ya verdi

Partiler Listelerini YSK' ya verdi
31 Mart'ta yapılacak olan  yerel seçimlerinde aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK), sunulması için seçim takvimine göre belirlenmiş olan sürenin dolduğu 20 Şubat 2024 saat 17.00 de seçime girecek siyasi parti ve bağımsız adaylar başvurularını Merkez İlçe seçim kuruluna yaptı. 
haber detay


YSK tarafından açıklanan seçim takvimine göre listelerin 20 Şubat son günün ardından 22 Şubat’a kadar eksiklerin tamamlanmasının ardından 3 Mart’ta kesin listeler açıklanacak.
YSK nın belirlediği seçim takvimine göre; siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri ve bağımsız adaylar seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etti.
31 Mart'ta yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde 12 Belediye Başkanı yarışacak.Buna göre Kırklareli Belediye Başkanlığı seçimlerine CHP Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu il katılırken Cumhur ittifakının adayı yine bir önceki seçimde aday olan Derya Bulut oldu.İYİ parti Ali Değirmenci, Deva Partisi Rıfat Rafael Haleva,Zafer Partisi Özer Akyol,Saadet Partisi Mehmet Metin Dursun,Memleket Partisi Aslı Eligüzel,DEM Partisi,TİP Ozan Aşkın DEM partisi ise Sadet Polat ve Adnan Aydın ile yarışa katılacak.
Kırklareli'nde siyasi partilerin yanı sıra 3 te bağımsız aday bu yarışta bizde varız diyerek başvurularını yaptı ve seçim startlarını verdi.
Kırklareli'nde bağımsız Belediye Başkan adayı olarak giren 3 aday ise AKP den aday adaylığı başvurusu yapıp aday gösterilmeyen Büşra Taşkın, CHP den ön seçime girip seçimi  kaybeden CHP Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ile Erol Üstündağ 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız Belediye Başkan adayı olarak Belediye Başkanlığı seçimlerinde diğer aday adaylar ile birlikte yarışacak.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!