Kırklareli
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

NASUH MİTAP ÖLÜMÜNÜN 9.YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

NASUH MİTAP ÖLÜMÜNÜN 9.YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
haber detay

 

 Devrimci Yol’un önderlerinden Nasuh Mitap, ölümünün 9’uncu yılında memleketi Kırklareli’nde dostları ve yol arkadaşları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.
5 Kasım 2023 tarih Pazar günü Paşa Cafede saat 12.00 de  başlayan Nasuh Mitap anma etkinliği çerçevesinde ''100. Yılında Cumhuriyet'' konulu birde panel düzenlendi.panele Akademisyen-Yazar Prof.Dr. Selçuk Candan Sayar, Akademisyen Yazar Doç.Dr.Güven Gürkan Öztan’ın katıldı
Yoğun bir katılım ile başlayan anma etkinliği saygı duruşu ve ardından günün önemi hakkında yapılan konuşma ve Nasuh Mitap Belgeseli ile devam etti. Yapılan konuşmada, Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bir taraftan Filistinli kardeşlerimiz katlediliyor, diğer taraftan da ülkemizin geleceği hızlandırılmış adımlarla karaltılmaya devam ediyor.Bu süreçte bugün Devrimci Yol önderlerinden Nasuh Mitap yoldaşımızı anıyoruz. değer attım ve Hafızanın uygun olan nasıl hitap senin aşamada türkleriyle ihtiyaç duyulan bir kimliktir bir tanımlar ve dersler bütünüdür dersek abartılı olmak abartılı olmaz çünkü bir sürede deyim yerindeyse taşlarınız özgürlükten ve yoldaşlıktan ne anlaşılması gerektiğini yanıtları bireysel yaşam kutsalarak örgütü yaşamın yerine besleyen bir kaynak değil unutulan veya önemsenmeyen bir tarih olarak görüyor Ve hatta her an değişebilecek günü birliktesin izleri öngören devrimci bir yol yerine tercih ediliyor Bunun nedeni üretmek yerine tüketmektir devrimci yolcu devamlılık yerine düzenlenen yanlış kaynaklardan beslenmektedir daha da arttırıyor olmanın ve ne yapm alı öğrenmek gerektiğinde o ezber değil analizdir geçmişe sahip çıkmak gerektiğinde o kita
Yapılan panelin ardından geleneksel  Nasuh Mitap Belgeseli yapıldı.Adalılar Müzik Grubunun söylediği birbirinden güzel şarkıları ise anma etkinliğine gelen katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Müzik dinletisinin  ardından tüm katılımcılara verilen yemek ikramının ardından Paşa Kafede düzenlenen etkinlik sona erince katılımcılar topluca Şehir mezarlığında Nasuh Mitap'ın mezarı başında bulundu.
Biz buraya Nasuh abinin başına onu kaybettiğimiz ilk günden beri geliyoruz.Yıllardır biz buraya geliyoruz bizim buraya gelmemiz öylesine bir takvim günü durmaktan öte, aynı zamanda bir hasreti,bir özlemi,birde sözü tekrar tekrar bir arada yaşatmak için geliyoruz.Biz sesimizi duyurmak ve bunun üzerine mutabık kaldığımızı dosta düşmana ilan etmek için Nasuh abiyle, Nasuh abinin yanında, ona gelirken yalnızca ona hasreti değil aynı zamanda onun şahsında devrimciliğe, yoldaşlığa, yoldaş sıcaklığına hasret için buraya geliyoruz. Aynı zamanda Nasuh abinin uğruna mücadele ettiği değerler için ona duyduğumuz özlem için bağımsızlık Demokrasi özgürlük için geliyoruz denildi..
Yapılan kouşmanın ardından etkinliğe gelemeyen kişi ve kuruluşların gönderdikleri mesajların okunmasının ardından atılan sloganlar eşliğinde etkinlik sona erdi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!