Kırklareli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

LYKA’da “Istıranca Kültür Günleri” düzenlendi

LYKA’da “Istıranca Kültür Günleri” düzenlendi
haber detay


 
Lüleburgaz Belediyesi ile Trakya Edebiyat ve Sanat Dostları Derneği (TESAD) iş birliğinde düzenlenen “Istıranca Kültür Günleri” Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
 
Lüleburgaz Belediyesi’nin mübadelenin 100’üncü yılı çerçevesinde ev sahipliği yaptığı Istıranca Kültür Günleri LYKA Prof. Dr. Türkan Saylan Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Neval Konuk Halaçoğlu “Balkanlardan Bıraktığımız Mimari Miras” konulu konferans düzenledi. Halaçoğlu, konferansta özellikle Yunanistan’da kalan Türk mimarisine ilişkin faydalı bilgilerin yanı sıra mübadele sırasında yaşanan acıları da masaya yatırdı. 
 
Adakale’nin hüzünlü hikayesi
 
Halaçoğlu’nun konferansının ardından sinemacı yazar İsmet Arasan’ın Adakale (Sözlerim Çoktur) isimli belgesel filmi beyaz perdeye yansıtıldı. Romanya ile Sırbistan sınırında Tuna nehri üzerindeki Adakale halkının, baraj yapımının ardından adanın yok olması sonucu yaşanan göç hikayeleriyle kaybolan kültürel ve tarihi mirasın anlatıldığı belgesel duygu dolu anlara neden oldu. Gösterimin ardından Arasan, katılımcılarla söyleşi gerçekleştirirken, tesadüf eseri izleyiciler arasında yer alan Adakale doğumlu bir vatandaş da anılarını anlattı. Etkinliğin sonunda Başkan Yardımcısı Güncer, konuklara çiçek takdim ederken, katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!