Kırklareli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KÖYLÜLERDEN TOPLULAŞTIRMA TEPKİSİ

KÖYLÜLERDEN TOPLULAŞTIRMA TEPKİSİ
haber detay

Pınarhisar ilçesi Osmancık köyünde Tarlası olan veya çiftçilik yapan köylülerin toplulaştırılması ile ilgili Osmancık köyünde Köy muhtarlığında askı ilanına köylülerden itiraz geldi
Köylülerin ifadelerine göre toplulaştırma çalışmasının altında köyde 719 dönüm arazisinin olduğu Nureddin Nebati'nin eşi Özlem Nebati'nin kollandığını ifade ederek yapılan işleme tepki koyarak mağdur olduklarını ifade ettiler.
Osmancık köyü muhtarı Mutlu Bayram'da gazetemize yaptığı açıklamada,Şöyle bir yanlışlık var hazine arazisi değil bir kere. Kişilerin adına tahsis hazine araziside değil.Satın almak için gerekli olan 10 yıllık süreci doldurmuş alanlar kişiler tarafından Nurettin Nebati'nin eşi Özlem Nebati adına topuda kişilerin adına geçtikten sonra satılan araziler var.Yanlız  köyümüzde yapılan toplulaştırma sahalarının taksimatında yol güzergahlarında ve arazilerin yer kaymasındaki değer kaybetleri ile ilgili sorun yaşıyoruz.Birinci aşamadaki ihtirazlarımızı yaptık.Bunların itirazlarının değerlendirilmesi Şubatın 18 i itibariyle kanuni süre açısından açıklanması gerekiyordu.Fakat Martın 5i veya 10 u gibi uzatıldığını öğrendik. İşlemler askıya geldiği zaman 1. askı zamanında 177 adet itirazın dğerlendirilmesine bakıcağız.Biz itiraz konusu olan taleblerimizle ilgili yazılı bildiri  yapacağız. Bunun sonucunda  gelen sonuç tekrar köylülerimizle değerlendirilecek  İkinci askıdaki itirazlarımız devam edecek.İkinci itirazlarımızdan da sonuç alamazsak idari mahkemelere sıra geldiği zaman orda da davalarımızı açıcağız. toplulaştırmayı köyde yaşayan köylümüzünde toprak sahiplerinin lehine yapılması hususunda gereğini  toplum ve bireysel olarak yapacağız dedi.
Osmancık köyü sakinleri de yaptıkları açıklamalarda,Biz çiftçiyiz, köylüyüz üretmek istiyoruz.Üretebilmek için öncelikle toprağımıza sahip çıkmak gerekir.Ama şu an köylünün isteği dışında topraklarımız toplulaştırma yapılarak elimizden alınıyor.Alınmak istenmesinin sebepleri var o da yer altında maden var.Yer altında sıcak su var.Yeraltında petrol var Osmancık köyünde.Biz bunu bimiyoruz.Nebati bakan olduğunda ne demişti.Gözlerime bakın benim ışıl ışıl.Ekonomiyi kalkındırıcam .Evet ekonomiyi kalkındırdı Gübre oldu 15 lira 16 lira mazot çıktı 45-48 Liraya.Bizim gözlerimizin farı söndü.Ama bakan Nebati'nin eşinin burda 700 dekar araziyi alarak gözleri ışıl ışıldır.Gözleri far gibi açılmıştır.Bizlere bu kadar hak ihlali yeter, bizlere eziyet etmeyin.
Ben yemedim içmedim çiftçilik yapıyorum.Nebati'nin eşi bir emlakçı ile buraya gelerek verimli arazileri TOKİ adına alarak bizlere verimsiz çorak araziler verdiler.Benim 25 dönümlük yerin var ve orayı ikiye bölmüşler.Yol ordan 4 dekar yer almış.Muhtar ve 3 emlakçı birleşmiş benim topraklarımı kendi rızam dışında Nebati'nin eşine vermişler.Bem eşimle yemeden içmeden babamdan kalan miras tarlalar üzerine koyarak emeğimle çalışarak Lüleburgaz ilçesinde 4 daire aldım şimdi yapılan uygulama ile topraklarım elimden alınıyor karşıyım dedi.
Osmancık köyünde yaşayan bir kadın üreticide konuşmasında, ben 13 yıldır bu köyde ikamet etmekteyim.Babam ölünce tarla annemin üzerine geçti bende annem ölünce o tarlayı satıp ev alır yada yaparım diye düşündüm ama tarlamı önce 10 dekardan 6 dekara düşürdüler ve toplulaştırma adı altında bana bir şey verilmedi dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!