Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kocahıdır Köyünde Yağmur Duası Yapıldı

Kocahıdır Köyünde Yağmur Duası Yapıldı
haber detay

Kırklareli Merkez İlçeye bağlı Kocahıdır Köyünde Tarımın ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu köyde  vatandaşlar, kuraklığın geçim kaynaklarını etkilemesi nedeniyle yağmur duasına çıktı.
Kocahıdır köyü son  zamanlarda kuraklıkla mücadele ediyor.Başlıca geçim kaynağı olan tarım ve tarıma bağlı ürünlerin geçim kaynağı oldu köyde  yağmurun eksikliği herkesin ortak sıkıntısı haline gelmiş durumda.Yöremizde büyük bir öneme sahip Yağmur ve Şükür Duasına duasına çok sayıda vatandaş katılım sağlayarak yapılan Yağmur ve Şükür duasına amin dediler.
Kocahıdır Köyünde öğle namazı akabinde eller semaya açılarak, birlik ve beraberlik içinde toprağın suya kavuşması ve bereketlenmesi için dualar edildi. Duaya eşlik eden vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Yapılan duaların rahmet ve berekete vesile olması temennisinde bulunan vatandaşlar ile fua için köye gelen misafirler köyden ayrıldı.
Yağmur duasına CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Neslişah Erseçkin ile bazı ilçe yöneticileri,İl Genel Meclis üyelerinden Gürkan Yenerel,Beyza Çam,Osman Maldır, Kırklareli ve bazı köy muhtarları,Damızlık ve Sığır Yetişticileri Birlik Başkanı Ali Dermenci, Türkiye Ziraatçılar Derneği Danışma Kurulu üyesi Necdet Göç ile misafirler ve vatandaşlar katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!