Kırklareli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kırklareli'nde Şah Kartalı Ölümsüzleştirildi.

Kırklareli'nde Şah Kartalı Ölümsüzleştirildi.
haber detay

Kırklareli'nde Balkan köylerinde yaşayan bir vatandaşın ihbarı ile ortaya çıkan ve  elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden şah kartalı, Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tahnit yöntemiyle gelecek kuşaklara aktarılacak.
Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Zafer Kamay konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bize bu hayvanın öldüğünün ihbar haberi geldiği zaman elimizden gelen imkanlar doğrultusunda nasıl diğer yaban hayvanlarını ölümsüzleştirmek istiyorsak ve bu konuda çalışmalarımızda da mevcut ise bu şah kartalını da ölümsüzleştirmek adına tahnitini yaptık.Bu konuda Valimiz Birol Ekici’nin de olurları ve destekleriyle İstanbul’dan uzman bir firma ile anlaştık, kendileri de bize geçen hafta  tahnit işlemini yaparak bizlere teslim etti” ifadelerini kullandı.
Kamay açıklamasında,Tahnit yapılmasının amacının doğal hayatta sık rastlanmayan bir hayvanın ölümsüzleştirilerek, okullarda ve diğer sergi alanlarında sergilenmesi olduğunu da ifade etti.Yapılan tahnit işleminde ilgili firma tarafından belli aralıklarla şah kartalının bakımının yapılacağını ve kartalın kanatlarının sökülebilir olduğunuda sözlerine ekledi.
Kamay açıklmasında, Yaptığımız saha çalışmalarında ilimizde kaç tane şah kartalı var konusunda net bir bilgiye sahip olmadıklarını ama “Bünyemizdeki biyolog-orman mühendisi arkadaşlarımız, yuva takibi yapıyor. Nisan ayında bir program yapılıp, yuvalarda o sene aktiflik var mı yok mu ona bakılıyor. Giden kartallar geri gelmiş mi gelenler yumurta bırakmış mı buna bakıyoruz.Bu sebeple net bir sayı söylemek güç.Zaten şah kartalları çok fazla ormanlık alanda yaşayan bir tür değil. Asılbeyli, Değirmencik gibi bölgelerde yaşı büyük olan meşe ağaçlara yuva yapıyorlar zaten yuva heybetinden bu çok rahat  anlaşılıyor” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!