Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ GEZİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ GEZİ

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğrencilerine  gezi düzenledi. 
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen gezi Basın Yayın ve Radyo Televizyon Programcılığı bölümü öğreciler arasında çekilen kura ile belirlendi.
Okul idaresi tarafından kura ile geziye katılmaya hak kazanan 42 kişiden oluşan bir ekip ile İstanbul iline günü birlik bir ziyaret gerçekleştirildi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan ve kafile Başkanlığını  bölüm öğretmenleri Öğr. Gör. Haluk KESKİN ve Öğr. Gör.Dr. Malik ASLANYÜREK gözetmenliğinde Orion Işık & Kamera A.Ş.’de araştırma ve incelemelerde bulunmak  için İstanbula gittiler .
42 kişiden oluşan öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup  medya/yapım sektörüne uzun yıllardır hizmet veren Türkiye’nin en önemli ışık ve kamera kiralama şirketlerinden  Orion Işık & Kamera A.Ş.’de ağırlandılar.
Öğrencilere gezi kapsamında  kamera ve ışık teknolojileri malzemeleri anladıldı.Şirket yetkilileri tarafından Öğrencilere ve öğretmenlere kapsamlı  bilgiler anlatılarak bilgi alış verişinde bulunuldu.Görüntü Yönetmeni tarafından öğrencilere bir kameranın üzerine kameranın  hazırlık sürecini ve nasıl çalıştığını anlatması ilgi ile izlendi.Bu anlatımla öğrenciler Kamera ve ışık mazemelerini yakından inceleme fırsatı buldu.
Orion Işık & Kamera A.Ş.ait işyerinde öğrenilerle soru cevap eşliğinde  XR stüdyoları öğrencilere gezdirilerek medya üretim tekniklerine yönelik yeni teknolojiler gösteridi . Sanal gerçeklik ile artırılmış gerçeklik uygulamalarının nasıl kullanıldığına dair örnekler sunularak kullanılan bu yeni teknolojilerin sektör açısından önemini ve  fırsatlarını  anlatılar.
 Yapımcı Hamdi KESKİN, Görüntü Yönetmeni Armağan GÜNDÜZ ve Orion Işık & Kamera A.Ş. Genel Koordinatörü Ozan Özgür ARICAN’ın rehberlik ettiği gezide öğrencilere prodüksiyon süreciyle ilgili bilgiler verdiler.
 Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğrencilerinin  gezisi topluca çekilen aile fotoğraflarının ardından gezi sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!