Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ BELEDİYESİ, DEPREM TEDBİRLERİNİ ÖNEMSİYOR

KIRKLARELİ BELEDİYESİ, DEPREM TEDBİRLERİNİ ÖNEMSİYOR

 

Kırklareli Belediyesi tarafından, şehirde inşaat sektöründe hizmet veren firma yöneticileri ve yetkililerine yönelik olarak, 28 Kasım Salı günü saat 14:00’da, belediye meclis salonunda bir seminer düzenlendi.

“Yapılarda sertleşmiş beton kalitesinin batma direnci tayini deney yöntemi (windsor probe test yöntemi) ile belirlenmesi ve test sonuçlarının değerlendirilmesi” konulu seminer, Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kadir Kılınç ve İlkon İnşaat Danışmanlık ve Mühendislik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.’nden Kamil Onur Önal tarafından verildi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu deprem gerçeği ile ilgili çarpıcı örneklerin de verildiği seminerde, son yaşanan Kahramanmaraş depremiyle ilgili yaşanmış teknik tecrübeler ve yerinde yapılan incelemelerin sonuçları da katılımcılarla paylaşıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; Kırklareli’nde, depremle ilgili bilgilenme, denetim ve yapılması gerekenlere yönelik hassas bir bilince sahip olduklarını belirterek, hem yaşanılan acı tecrübelerden ders çıkararak, hem de dünyada bu konudaki teknik tedbirlerin emsallerinden yola çıkarak, daha bilinçli ve sağlam yapılar oluşturulması adına, sektörel faaliyetlere devam edeceklerini kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!