Kırklareli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAYBETTİK

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAYBETTİK
haber detay

CHP GELENEKSEL ÇARŞAMBA TOPLANTISI YAPILDI
31 Mart'ta yapılan yerel seçimler nedeniyle ara verilen CHP'nin geleneksel Çarşamba Halk Toplantısı bugün parti il-ilçe binasında yapıldı.
Yerel seçimlerin tartışıldığı toplantıya partilerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.CHP İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş,İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla yapılan toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
CHP Kırklareli İl Başkanı Av.Bora Terzi yaptığı konuşmada,Öncelikle geçmiş ramazan bayramınızı kutluyorum. 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Ülke genelinde çok büyük bir başarı elde ettik.47 yıl sonra Türkiye'de 1.Parti olduk. Bu yüzden çok mutluyuz ama gerekli başarıyı yerelde ve ilimizde gösteremedik. Bunun için çok üzgünüm. Bunu ayrıca belirtmek istiyorum. Bunun sebeplerini oturup konuşacağız, tartışıcaz ama birilerini suçlarcasına değil. Yapıcı bir şekilde tartışacağız. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkaracağız. Gelecekte başarılı olacağız.Bugün ayrıca Köy enstitülerinin kuruluşunun 84.Yılı. 84 Yıl önce bugün 17 Nisan 1940 'ta İlkokul Öğretmeni yetiştirmek amacıyla Köy enstitüleri oluşturuldu. Köy enstitüsü kırsaldan başlayan planlı kalkınmanın aşamalarından biridir.  kapanışına kadar Köy enstitülerinde 16.400 Öğretmen 8.750 eğitmen yetişmiştir. Ülkemizin bugünlere gelmesinde Köy enstitülerinde yetişen öğretmenlerin, eğitmenlerin çok büyük katkıları olmuştur.Bu nedenle Köy enstitülerinin  kurucularından Hasan ALi Yücel ve  İsmail Hakkı Tonguç'u  rahmet ve minnetle anıyorum dedi.
KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAYBETTİK
Terzi, 31 Mart'ta yapılan  seçimler  hakkındaki konuşmasında da, 31 Mart yerel seçimlerinde MHP Adayı % 41.72,CHP Adayı %40.71 oy aldı.Aradaki oy farkı sadece 517. Çok düşük oy. 200 sandıkta 3 oy daha fazla oy alsak seçimi kazanmıştık ama  maalesef kazanamadık. Bunun çeşitli nedenleri var. Bunları Merkez ilçe ve il danışma kurulu toplantılarımızda daha ayrıntılı olarak tartışacağız.Ama bu seçimi kaybetmemizin en büyük sorunlarından birisi bağımsız bir adayın çıkması. Bağımsız aday %5.3 oranında oy aldı.Seçimlerde 3029 oy bağımsız adaya çıkmasa, herşeye rağmen CHP Belediye Başkanı Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu Belediye BAşkanlığı seçimini kazanacaktı. Bunun tek sebebi budur. Kırklareli merkezde ilçe seçimlerinde bunun bilinmesini istiyorum.Ayrıca başka sebebleri de vardır.Bu seçimlerde bu zamana kadar yapılan seçimler mukayese edildiğinde iki kat daha fazla geçersiz oy kullanılmıştır. 1924 oy yani %3.7 oranında geçersiz oy çıkmıştır. Bununda çeşitli sebepleri var. Ayrıca seçime katılım oranı merkez İlçe de % 80.38. Buda çok düşük bir katılımdır.Bundan önce yapılan seçimlerde Merkez İlçede yapılan seçimlerde katılım oranı %85 in üzerindeydi. Katılımın düşük olmasıda bu seçimin kaybedilmesinin sebeblerindendir.Evet. Kırklareli Belediye Başkanlığı seçimini kazanamadık ama Kırklareli Belediye Meclisinde ezici bir çoğunluk elde ettik. 25 Belediye Meclis üyeliğinin 16 sını aldık. Sadece 9 unu MHP aldı ve kendi aralarında da dağılım yapıyorlar. Bu noktadan bakıldığında CHP Kırklareli Merkez İlçede yine Birinci Parti oldu.Ve Kırklareli Belediyesi Belediye Kanununa göre Belediyenin karar organı olan Belediye Meclisini CHP li üyeler yönetecek bunuda ayrıca belirtmek istiyorum dedi.
Terzi, ülke genelinde Kırklareli' CHP İl Genel Meclisi seçimlerinde Türkiye Birincisi oldu.İl genel Meclisinde 25 üyenin 17 sini CHP li adaylar kazanmış İl Genel Meclis Başkanıda Av.Hakan Geriş olmuştur kendisini ve seçilen üyeleride kutluyorum dedi.
 Yapılan konuşmaların ardından CHP Geleneksel Çarşamba halk toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!