Kırklareli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kesimoğlu "Bu Dünya'da Tek Başımıza Yaşamıyoruz"

Kesimoğlu "Bu Dünya'da Tek Başımıza Yaşamıyoruz"
haber detay

 
İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründe öldürülen kedi "Eros"un adı, Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine verilirken Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Belediyesi olarak her zaman canlıların yaşamına saydı duyduklarını söyledi.

Rehabilitasyon Merkezinde gerkeleşen törende yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş,Kırklareli Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yakından takip ettiğini kaydetti.

Özçağdaş, Sokak hayvanlarının yaşamın bir ortağı olduğunu ifade ederken dünyanın sürdürülebilir, daha güzel bir yer olması için tüm canlılara önem gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Bir karıncanın bile incitilmesine karşı olduğunu söyleyen Suat Özçağdaş, "Kedi Eros'un adının Kırklareli'nde yaşatılacak olmasından dolayı memnuniyet duydum. Eros sembol bir isim. Yaşananlar hepimizin yüreğini çok burktu. Bu tür olayların bir daha kedi Eros'lar olmasın, tekrar bunlar yaşanmasın' diye bu sembolleri yaşatmak lazım. " dedi.

Basın açıklamasında yeralan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin sokak hayvanlarına karşı son derece duyarlı bir kent olduğunu bu tür olayların yaşanmasının herkesi fazlasıyla etkilediğini söyledi. 

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kedi Eros'un adını yaşatmak ve sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak için geçici hayvan barınağının adını, Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine çevirdiklerini söylerken "İlimiz de sadece kedi Eros için değil tüm canlıar için son derece özgür bir kent. Bu yaşanan olayı hiç bir şekilde tasvip etmiyoruz" dedi. 

Basın açıklaması sonrasında Özçağdaş ve beraberindekiler rehabilitasyon merkezini gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!