Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Karakoç Görevini Geriş'e Devretti

Karakoç Görevini Geriş'e Devretti
haber detay

İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç görevini yeni seçilen Av.Hakan Geriş'e devretti.
31 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrası oluşan yeni İl Genel Meclis ilk olağan toplantısını dün İl Genel Meclis salonunda yaparak yeni dönem İl Genel Meclis Başkanı ve komisyon üyelerini belirledi.
İl Genel Meclis toplantısında verilen arada yeni seçilen İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş ve diğer üyeler tarafından eski İl Genel Meclis Başkanı Başkanı Aydın Karakoç olmak üzere eski dönemde görev alan Abdullah Mutluer,Hüseyin Taşkın,Bayram Sezer,İlhan Okumuş' ve Kavaklı Belediye Başkanı Ufuk  İn'e plaket verildi.
Devir teslim töreninde konuşan eski İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç yaptığı konuşmada,Geçen dönem gercekten cok büyük bir çalışma geçirdik.Bu dönemde gözlerinizden görüyorum ki, sizlerde iyi bir çalışma yapıcaksınız ve bu uyumun hep birlikte devam ediceğinide yürekten inanıyorum.İçimde bir ukte kiş o da yapamadığımız işlerden bir tanesi; Pınarhisarda bir yerimiz vardı.Pınarhisar'daki bu yerimizi biz TOKİ ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünle,lüleburgazdaki bir yere karşılık tranpa yapmıştık.Fakat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sözünde durmadı ve milyonlarca liralık bir kayıpla karşı karşıyayız. Özel İdareden verilecek bir karışlık malımız yok.Yeni seçilen meclisteki arkadaşlarımız bu olayı yakından takip etsinler. Olmazsa Pınarhisarda şartlı olarak verdiğimiz yeri eğer Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü emsal bir değerle oda temsilciler,i sanayi oda temsilcilerinin ,birleşimiyle birlikte emlak piyasasının fiyat belirlemeyle iligili komisyonlar kuruyorlar diyorlar.Bu komisyon tekrar kurularak bizim Pınarhisar'daki gayrimülkümüzü kaç para olduğunu tespit etsinler. Bu emsalde olan yeri güneş panellerine 100 dönümlük bir yer verilmişti. Bizi  39-40 sene buranın tahsisini, kalan yerinde tapusunu bize versinler, yada karşılığnda aynı eş değerde bize bir yer versinler dedi
Karakoç konuşmasında, bize son dönemde gelen bir proje var.Eğer bunu bu meclis başarırsa,İstanbulun sebze ve meyve ihtiyacının büyük bir bölümünü biz karşılayacağız.Sıcak su termik santralimizi cıkardık biliyorsunuzki 450 hektarlık bir alanda termal hakkımız var. İstanbul Büyük Şehir Belediyesiyle görüşelim, Gökhan Günaydınla görüşelim ,Ahmet Atalak'la görüşelim. Kırklareli İl Özel İdaresi olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesiyle birlikte bir proje olarak bunu gercelşetirebilirsek İstanbulun büyük bir sebze ve meyve ihtiyacını en ucuz biçimiyle  Antalya'dan geleçeğine Kırklareli'nden sağlanacak olanağımız var. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi bu konuda büyük hibeler veriyor,sera destekleri veriyor. Bu mecliste bulunan arkadaşlarımız bu konuyu takip ederse çok seviniceğim ve her zamanda size her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu bilin istiyorum ve yeni seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum dedi.

 


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!