Kırklareli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Kadınlar Günü’nde Buruk Kutlama

Kadınlar Günü’nde Buruk Kutlama
haber detay

Kırklareli Merkez’de 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve Siyasi Parti etkinlik gerçekleştirdi.
Ana konu her ne kadar kadınlar olsa da yaşananlarda göz ardı edilmeksizin 6 Şubat 2023 günü Ülkemizde deprem felaketinde hayatını kaybedenler unutulmadı.
Yapılan törenler öncesinde geçtiğimiz yıl hunharca bir şekilde katledilen Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel ‘in saat 10.00 da başlayan  Kırklareli Adliyesinde karar duruşması da yapılırken burada Siyasi Parti Temsilcileri ve STK temsilcileri bir araya gelerek kararın açıklamasını yakından takip edildi.
Karar “Ağırlaştırılmış müebbet hapis” olarak açıklanırken bu konu dışarıda bulunan STK ve Siyasi Parti temsilcilerinde buruk bir sevinç yarattı.
Duruşmanın ardından 8 Mart Kadınlar gününün törenleri Kırklareli Merkez Özgürlük ve Demokrasi  meydanında bulunan Zübeyde hanım anıtında gerçekleştirildi.
İlk töreni İYİ Parti Kırklareli İl ve Merkez İlçe teşkilatı Kadın Politikaları başkanları ve parti üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. Çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İYİ Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Nagihan Alpsoy Özçelik günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklamasını kamuoyuyla paylaştı. Törende Anneler Derneği üyeleri ve Başkanı Aynur Yadalı da yer aldı. İYİ Parti İl ve Merkez İlçe yöneticileri tören sonrasında İl merkezinde bulunan kadın çalışanlara ve kadın esnafa karanfil dağıtımında bulundu.
İkinci törende ise Anneler derneği çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal marşını okudu. Dernek adına ise açıklamayı Nilgün Özdil gerçekleştirdi.
3’üncü töreni ise Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl ve Merkez İlçe Başkanları ve Kadın Kolları Başkanlarının yanı sıra üyelerininde katılımıyla yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında burada günün anlam ve önemine ilişkin açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Gül Şengün kamuoyuyla paylaştı ve Atatürk Anıtına Çelenk sunumunu yaparak törenini sonlandırdı.  
Günün 4’üncü ve son törenini ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi adına Başkan Birsen Meriç ve Dernek üyeleri katılarak gerçekleştirirken Atatürk Anıtına çelenk sunumunun yapılmasının ardından tören sona erdi.       

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!