Kırklareli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İl Genel Meclis Toplantıları Devam Ediyor

İl Genel Meclis Toplantıları Devam Ediyor
haber detay

Kırklareli İl Genel Meclisinin Nisan ayına ait Olağan 2.Birleşimi dün İl Özel İdaresi İl Meclis toplantı salonunda yapıldı.
İl Genel Meclis toplantı salonunda saat 11.00 de başlayan İl Genel Meclisinin 2.toplantısı Meclis Başkanı Av.Hakan Geriş'in açılış konuşması ile başladı.
Toplantı gündemin ilk maddesinde yer Nisan ayına ait ilk birleşiminde alınan kararların tutanak özetlerinin okunması ve oybirliği ile kabulünün ardından gündeminde yer alan diğer konuların görüşülmesi ile devam etti.
Gündemin ikinci maddesinde yer alan İl Özel İdaresinde yer alan memurlara ödenecek olan sosyal denge tazminatının ödenmesi konusunda Valiliğe yetki verilmesi görüşüldü ve her iki grubunda oylarıyla kabul edilerek Vali Birol Ekici İl Özel İdaresinde yer alan memurlara ödenecek olan sosyal denge tazminatı verilmesi konusunda yetkilendirdi.Gündemde yer alan KIRK-KAP Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Meclisinde Özel İdareyi temsil edecek 4 asil, 2 de yedek üye seçimi maddesi görüşüldü.CHP grubunun önerisi ile Volkan Ertan,Yeşim Girgin,Ahmet Küçük,Gürkan Yenerel asil üyeliklere,Oktay Benli, Osman Maldır da 17 kabul oyu ile seçildi.Gündemin 4 Maddesinde yer alan il Genel Meclis üyeleri arasında Vilayetler Birliğinde ilimizi temsil edecek 1 asıl 1 de yedek üye seçimi maddesinde CHP grubunun önerisi iler Saygun Ersin yedek üye ise Volkan Ertan 17 oy alarak seçildi.Cumhur ittifakının adayı asil Ziya Eser 7 yedek üye Cihan alkan ise 8 oy aldı.Gündemin 5. Maddesinde yer alan İl Genel Meclisinden taşınmaz Kültür Varlıklarının değerlendirilmesi ve Projelerin öncelik sırasına göre belirlenmesi amacıyla oluşturulacak komisyona 1 asil 1 d yedek üye seçimine geçildi.CHP grubunun önerisi ile Hakan Geriş 18 oy yedek üye Gürkan Yenerel 18 oy alarak seçildi.Cumhur ittifakının adayı Recep Çotuk 7,Yasin Kahraman da 7 oy aldı.
CHP Grubu adına söz alan Volkan Ertan gündemin 28.Maddesinde yer alan Denetim Komisyon raporunun görüşülmesi maddesinin 7 madde olarak görüşülme talebini önerdi.Meclis Başkanı Av. Hakan Geriş CHP grup önerisini oylamaya sundu ve CHP grubunun önerisi oy birliğiyle kabul edilerek 28 Madde 7 madde olarak değişti.
İl Özel İdaresinin 2023 yılı iş ve işlerine ilişkin Denetim Komisyonu'nun raporunu CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis üyesi Saygun Ersin okudu ve denetim komisyon üyelerinin hazırladığı rapora grup Başkanları teşekkür ederek oy birliğiyle rapor kabul edilerek Meclis Başkanı Hakan Geriş birleşimi kapadı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!