Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

İDA'DAN ISTRANCALAR'A SABAHATTİN ALİ ESİNTİSİ

İDA'DAN ISTRANCALAR'A SABAHATTİN ALİ ESİNTİSİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD ) Kırklareli Şubesi tarafından düzenlenen ve paydaşları ile de desteklenen 34.Sabahattin Ali'yi Anma ve Kültür Etkinlikleri yapıldı.
Bu yıl 34.düzenlenen ve  geleneksel hale gelen programa Eğitim-Sen, Kırklareli Kültür Varlıkları Derneği, Ortak Akıl Derneği, Eğitim-İş, ADD, Baykuş Kitap Cafe, TTB, TMMOB, 2021 Tüm Emekli Sen paydaş olarak yer aldı. 
1 Haziran 2024 tarihinde saat 13.30 da İstasyon caddesinde bulunan Sabahattin Ali’nin  büstü önünde açılış sygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Kırklareli ÇYDD Başkanı Birsen Meriç ve ÇYDD Genel Merkez yöneticilerinden Av.Sedat Durna da birer konuşma yaptı.
İstasyon caddesindeki etkinliğin ardından Saat 15.00 te  Kırklareli AKM de yapılan etkinlikte ise '' Laik ve Kamusal Eğitim Mücadelesi konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.Moderatörlüğünü ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Av. Sedat Durna'nın yaptığı söyleşiye ise Kırklareli'li bir isim olan Birgün Gazetesi Yazarı Timur Soykan, Birgün Yazarı- eski Eğitim Sen Genel Başkanı Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan, ve ÇYDD Balıkesir Şube Başkanı İsmail Erten katıldı.
Birgün Yazarı- eski Eğitim Sen Genel Başkanı Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan yaptığı konuşmada, siyasi iktidarın yıllardır gerici eğitim politikalarına geçmişte 4+4+4 ile başlayan ve giderek artan bir gerici eğitim ile neredeyse her okulu İmam Hatip okuluna çevirmek için mücadele ettiğini örnekleriyle anlattı.ÇEDES uygulaması ile de artık her okulun başında İmam Hatip yazısının yazıldığı ve özelliklede tarikatların ve cemaatlerin eğitimde kadrolaşarak bilimsel ve laik eğitim yerine gerici ve şoven bir eğitim sistemi ile okulların yönetilmek istendiğini söyleyerek bizler buna örgülenerek geçmişte bunlara nasıl karşı çıktı isek aynı şekilde pes etmeden bilimsel laik bir eğitim mücadelesine eğitimciler ile birlikte velileride katarak mücadele edeceğiz dedi.
Gazeteci Timur Soykan da konuşmasında ülkede yaşanan ve kendisininde haber yaptığı 6 yaşında kız çocuğunun evlendirilmesi haberi ile ilgili yaşadıklarını anlattı ve bunları dinlerken insanlığımdan utandım dedi.
Soykan İzmir Adliyesinde cephanelik haberini yaptığında ise haberde konu olan hakimin kendisini aradığını ''ve ne var bunda son derece normal benim makamıma üst düzey yargı mensuplarının geldiğini ve silahları gördüğünü ve çok beğendiklerini'' söyleyerek ülkenin geldiği durumun özetini çıkarmış oldu.
ÇYDD Balıkesir Şube Başkanı  İsmail Erten de konuşmasında Sabahattin Ali'nin kişiliği ve geçmişi ile ilgili açıklamalarda bulunarak Sabahattin Ali'nin yaşatıldığı kent olan Kırklareli'nde olmakten ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.ÇYDD Kırklareli Şubesinin 34 yıldır bu etkinliğinde alkışlıyorum dedi.
Yapılan söyleşinin ardından ÇYDD Kırklareli Şubesi tarafından katılımcılara plaket verilmesinin ardından timur Soykan okurları ile buluşarak yazdığı kitabı imzaladı ve okurları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Söyleşi için gelenler ve söyleşiden çıkanlar ise Ortak Akıl Derneği tarafından düzenlenen Basında Sabahattin Ali resim  sergisini gezdi.
İKİNCİ GÜN ETKİNLİĞİ
Etkinliklerin ikinci günü olan 2 Haziran 2024 Pazar günü 09:30'da Sabahattin Ali Büstü önünde toplanılarak saat 10:30'da Üsküp Belediye Başkanlığı tarafından konuklara ikram edilen kahvaltının ardından etkinliğe katılanlar Sabahattin Ali taşının başında buluştu.Bu buluşmada ÇYDD Başkanı Birsen meriç ile ÇYDD Balıkesir Şube Başkanın konuşmalarının ardından etkinliğe katılanlar yürüyerek piknik alanının olduğu yere gidildi.Etkinliğe katılanlar tarafından piknik alanında  Sabahattin Ali şarkıları söylendi ve yapılan pikniğin ardından çevre temizliği de yapılarak iki gün süren Sabahattin Ali Kültür Günleri etkinlikleri sona erdi.   

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!