Kırklareli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

“Hemşirelik, insana hizmet etmenin kutsallığına inanılarak yapılan nadir mesleklerdendir”

“Hemşirelik, insana hizmet etmenin kutsallığına inanılarak yapılan nadir mesleklerdendir”
haber detay

“12 Mayıs Hemşirelik Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” dolayısıyla mesaj yayımlayan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada “Hemşireler Günü” ve 12-18 Mayıs haftası ise “Hemşirelik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, bireylerin ve toplumların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için en ön cephede mücadele eden Hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmaktadır.

Hemşirelik; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve eğitiminden sorumlu bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplinidir.

Hemşirelik; özünde insan sevgisi olan, çok özel ve saygın bir meslektir. İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanılarak büyük bir sabır ve sevgiyle yapılan nadir mesleklerdendir. İyileştirici hizmetlere ihtiyaç duyan ve insanlar arasında ayrım yapmadan görevini fedakârca yerine getiren Hemşirelerimiz bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve hastalık hallerinde iyileştirilmesi adına hizmet veren sağlığın en önemli öğeleridir.

Hayatımız ve sağlığımız için emek harcayan, görevlerini özveri, sabır ve şefkatle yerine getiren tüm Hemşirelerimizin “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü”nü ve “Hemşireler Haftası”nı kutlar; sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!