Kırklareli
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

GÜZEL İNSANLAR ARAMIZDAN AYRILIYOR

GÜZEL İNSANLAR ARAMIZDAN AYRILIYOR
haber detay

Haber:Serkan Koçtürk

Dünyada ki en büyük gerçeğin bir kez daha ölüm olduğunu hatırlamak insana hem acı veriyor hem de sevdiklerimizi bizlerden birer birer almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu 14 Ocak 2024 Pazar günü Kırklareli’miz bir büyüğünü ben ise önemli bir aile bireyini daha kaybetme üzüntüsünü yaşadım.

İlimizde lakabıyla nam salmış (Çakır) Muammer Koçtürk mücadele ettiği yenik düşerken bir kez daha gözyaşının sel olduğu bir gün yaşattı hepimize. 

İkindi namazını müteakiben Büyük Camiden kaldıran Cenazesi Kırklareli Şehir Mezarlığına defnedildi Muammer Koçtürk.

Peki kimdi neydi Muammer Koçtürk? Doğumundan hayatının sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine rehber edinmiş ve onun kurduğu partiye gönül verdiği rozetini bir gün bile çıkartmamış iyi Cumhuriyet adamıydı. Görünüşü sert ancak kalbi ise bir o kadar sevgi dolu olan Muammer Koçtürk Kırklareli’de Halk oyunlarının tanınması içinde ciddi şekilde mücadele vermiş olan ve her zaman Halk oyunlarının Kültürel zenginliğimizin geliştireceğine inanan birisiydi.

Tek sevmediği şey vardı o da yalan ve dolan. Bu bağlamda zaman zaman da siyasetten uzaklaşmıştı. Hem Cumhuriyet Halk Partisini çok seviyordu hem de alangirli işlerin çevrilmesi onu fazlasıyla üzüyordu. Bunu da zaman yüksek sesle dile getirmiş bir kişilikti. Kırklareli onun sevdası İğneada ise gözbebeğiydi. İğneada onun için adeta kaçış köşesi ve yeniden diriliş gibi geliyordu.

Amcamdır büyüğümdür diye demiyorum hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmemiş menfaati uğruna ise hiç kimseyle bir araya gelmemişti. Çünkü tek menfaati haksızlığa karşı boyun eğmemiş olmasıdır. Kırklareli’de düğünleri ve birçok şeyi farklı yaşadığımız gibi cenaze törenleri de farklı yaşanıyor. Bizim cenaze törenlerimizde ne sağcı var ne solcu var! Burada Kırklareli olmanın bir kez daha gururunu yaşadım. Çünkü an aşırı sağcısından tutun, en zengininden en fakirine kadar herkes o safta yerini aldı ve hakkını helal etti. Demek ki neymiş Kırklarelili olmak bir ayrıcalıkmış.

Işıklar içinde uyu Çakır amca, babama selam götür benden …    

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!