Kırklareli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Gergin geçen İlknur Gökay Tuncel'in davası

Gergin geçen İlknur Gökay Tuncel'in davası
haber detay

Lüleburgaz Belediye personeli iken hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı erkek tarafından iş çıkışı katledilen İlknur Gökay Tuncel'in davasnın 3. duruşması Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Gergin geçen ve iki kez ara verilen davada SEGBİS ile duruşmaya katılan Anne Nevin Mıdık oğlu Özgür Gökay ile sanığın ifadeleri alındı.
Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Gezici hakkında "tasarlayarak kasten öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın 3. duruşması yapıldı.
"KIZIMI ÖLÜMLE TEHDİT EDEREK PSİKOLOJİSİNİ BOZDU''
Duruşmaya İlknur Gökay Tuncel'in babası Recep Gökay, eşi Caner Tuncel, kardeşi Nesrin Karataş ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli,Başkan Yardımcısı Leyla Güncer,DİSK Trakya Bölge Temsilcisi ve Genel İş Şube Başkanı Salim Şen,Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş.bazı STK temsilcileri ve avukatlar katıldı.
Anne Nevin Mıdık ve oğlu Özgür Gökay  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Selçuk Gezici, güvenlik önlemleriyle jandarma eşliğinde getirildi. Adliyenin etrafında da polis, bariyerlerle yoğun  güvenlik önlemi aldı.
Duruşmada ifade veren Nevin Mıdık, Selçuk Gezici'nin kendisini ve ailesini yıllarca ölüm tehdidi ile korkutarak kızıyla görüştüğünü belirtip, "Kızıma sürekli şiddet uyguluyor, 'Benden ayrılırsan seni ve aileni öldürürüm' diye tehdit ediyordu. Biz ondan kurtulmak için evimizi bile değiştirdik. Peşini hiç bırakmadı. Hep takip etti. İş çıkışlarında belediyenin önünde bekliyor, hep takip ediyordu.Sanık ve babasının Lüleburgaz tarafından belalı olduklarını ve sanığın madde bağımlısı olduğunu ve çalışmadığını sürekli kızına baskı uygulayarak benden ayrılırsan seni aileni öldürüm diyerek sürekli tehdit ettiğini ve kızının psikolojisinin bozulduğunu söyledi.
"KIZIM EVLENDİ,MUTLUYDU TÜP BEBEK TEDAVİSİ GÖRÜYORDU AMA BU YİNEDE BU  ADAMDAN KURTULAMADIK"
Anne Mıdık, ifadesine devam ederek, "Bu adamdan kurtulamadık.O sanık bir değil, 4 kişinin katilidir. Sadece masum kızımı öldürmedi.Kızımın öldürüldüğü gün bende öldüm.Çok sevdiği bebek bekleyen eşide, karnındaki tüp bebeğide öldü.Kızım evlendi ama bu adam kızımın peşini bırakmadı. Bu saplantılı birisi. Uyuşturucu kullanıyordu. Kızımı bıçakla takip edip kalbinden 2 sefer bıçaklayarak öldürdü. Daha sonra bunalımdaymış süsü vermek indirim yada az ceza almak için bıçakla karnını çizmiş.Taşıdığı pala bıçağı ile 2 kez kalbine aldığı darbe ile kızının iş çıkışı takip edilerek, planlayarak ödürüldüğünü ve sanığın suçu olmayan evladımı öldürerek en büyük cezayı almasını istiyorum. Benim kızım suçsuz yere öldü. İnşallah en ağırlaştırılmış müebbet alır ve hak yerini bulur" diye konuştu. Sanık Gezici, söz isteyerek maktul İlknur Gökay Tuncer ile 9 yıldan beri birlikte olduklarını, fakat ailesinden gizlediğini söyledi. Daha sonra, duruşma görüldüğü esnada duruşmanın düzenini bozduğu için anne Mıdık, SEGBİS odasından çıkarıldı. Mahkeme Başkanı , bir önceki duruşmada sanık hakkında Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinden istenen cezai ehliyet raporunun dosyaya gelmediğini aktardı.Verilen karanın ardından sanık Gezici'nin tutuklu halinin devam etmesi kararlaştırılırken, duruşma 8 Şubat 2023 tarihine ertelendi. BU MAHKEME KARARI EMSAL OLACAK "
SEGBİS ile duruşmaya katılan Özgür Gökay da kardeşinin anne olabilmek için tüp bebek tedavisi gördüğünü söyledi. Kardeşinin planlayarak öldürüldüğünü söyleyen Gökay,bu dava Trakyada kadın cinayetleri için emsal olacağınında altını çizdi.Sanığın aklı dengesinin yerinde olduğunu ve önceki duruşmalarda ifadeler ile bunu gösterdiğini ve  sanığın daha az ceza almak için çelişkili ifadelerle mahkemeyi etkilemeye çalıştığını söyleyerek "Sanık aklımızla dalga geçiyor. Tek amacı, yalan beyanlarda bulunup indirim almak.Katil Tasarlayarak adam öldürme, acımasızca katletmek için bıçağı biletiyor iş çıkışı ablamın peşinden giderek bıçağını kaldırıp, 2 bıçak darbesini kalbine indiriyor sonra 'Beni tahrik etti' yalanlarına başvuruyor. Telefonla konuşurken arkasından gelip, kenara çekip, bilinçli bir şekilde tasarlanmış bir cinayet.En ağır cezayı almanı istiyorum çünkü bu mahkeme kararı ya  kadın cinayetlerini durduracak yada arttıracak dedi.Gökay ifadesine Atatürk'ün''Ey Kahraman Türk kadını.Sen ayaklar altında ezilmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın'' sözleri ile bitirmek istiyorum dedi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenlı'de söz alarak katledilen İlknur Gökay Tuncel'in Belediyemiz personeli olduğunu ve yaptığı işlerle arkadaşları ve Lüleburgaz halkının sevgisini kazandığını söyleyerek bizde kurum olarak davaya müdahil olmak istiyoruz dedi.
10 DAKİKA ARA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti tarafından verilen ara karar sonrası Mahkeme Başkanı Lüleburgaz Belediye Başkanlığının müdahil olma talebinin reddine, , bir önceki duruşmada sanık hakkında Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinden istenen cezai ehliyet raporunun dosyaya gelmediğinden  sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı ile ilgili Adli Tıp raporunun beklenmesine ve dosyadaki diğer eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 8 Şubat 2023 tarih saat 10.00 da yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!