Kırklareli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Gençlik Parkı’na bahar geldi!

Gençlik Parkı’na bahar geldi!
Lüleburgaz Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalarla yeniden aktif hale getirdiği Gençlik Parkı; hayata geçirdiği Çözüm Evi, Çocuk Hakları Birimi Ofisi, Kukla ve Bilim Atölyeleriyle yılın 12 ayı çocuk ve gençlere yönelik aktivitelere ev sahipliği yapıyor.
haber detay

 

Lüleburgaz Belediyesi, 6 yıl öncesine kadar sadece belirli zaman aralığında vatandaşa açık olan kentin merkezinde yer alan Gençlik Parkı’nı yaptığı dokunuşlarla yeniden ayağa kaldırdı. Lüleburgaz Belediyesi ilk olarak Gençlik Parkı Kafeteryasını baştan aşağı modernize ederek parkı yeniden cazibe merkezi haline getirdi. Ancak bunun dışında en önemli çalışmalar ise parkın içinde kullanılamaz durumda bulunan binaların yeniden ayağa kaldırılması oldu.

Haftanın hemen her günü etkinlik

Bu çerçevede Lüleburgaz Belediyesi sırasıyla Yıldız Çocuk Kukla Atölyesi, Çocuk Hakları Birimi Ofisi, Çözüm Evi ve Bilim Atölyesi’yle Gençlik Parkı’nı çocuk ve gençlerin parkı haline getirdi. Çok sayıda çocuk ve genç belediyenin düzenlediği aktivitelerde yer alarak keyifli vakit geçiriyor.

Çözüm Evi’nde sorulara çözüm!

Hayata geçirilen Çözüm Evi’nde çocuklar ve gençler akıl ve zeka oyunlarından soru çözümlerine kadar çok sayıda bireysel aktivitenin yanı sıra Lüleburgaz Belediyesinin düzenlediği atölye çalışmalarında bizzat yer alıyor.

Bilim Atölyesi’nde deneysel çalışmalar

Bilim Atölyesi’nde ise gençlere gönüllü öğrenci ve eğitmenler tarafından merak edilen çok sayıda bilimsel deney çalışmaları yaptırılıyor. Bu sayede çocuklar sadece eğlenmekle kalmıyor, bilimin içinde de yer alıyor.

Her Cumartesi kukla atölyesi

Çocuklar için hayata geçirilen bir diğer nokta olan Yıldız Çocuk Kukla Atölyesi de her Cumartesi 14.00 ile 16.00 saatleri arasında çocukların uğrak noktası haline geldi. Çocuklar burada hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak çeşitli kuklaları yapıyor.

Aileler memnun!

Öte yandan çocuklarını belediyenin düzenlediği etkinliklere gönderen aileler de durumdan memnuniyetini dile getiriyor. Ebeveynler çocuklarını gönül rahatlığıyla Lüleburgaz Belediyesinin atölye çalışmalarına bıraktıklarını belirtirken Gençlik Parkı’nın aktif hale gelmesinin sevindirici olduğun altını çiziyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Haber Merkezi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!