Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Farkında mıyız.?

Farkında mıyız.?

            FARKINDA MIYIZ!

   Tekirdağ Kent Konseyi ve TEMA Vakfı Tekirdağ il Temsilciliği işbirliği ile  düzenlenen  Doğa yürüyüşün de Tekirdağ Mesleki Teknik ve Anadolu lisesi öğrencileri ile biyolojik çeşitliliğin önemi üzerine  gözlem yapıldı.

   TEMA Vakfı Tekirdağ il Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek;

   Biyolojik çeşitlilk  dünyadaki yaşam çeşitliliğidir. Çeşitlilik ne kadar fazlaysa  ekosistemlerde o kadar güçlü olur. Aldığımız her nefes, yediğimiz her lokma hatta hastalandığımızda şifamız doğamızdan gelmektedir. Sadece ormanlar tıpta kullanılan 29.000 bitkinin ev sahibi.

     Biyolojik çeşitlilik tadımız tuzumuz. Gıdamızın % 95 topraktan yani doğadan geliyor. Sofralarımız doğanın cömertliği ile renkleniyor, çeşitleniyor. Gıda üretiminin sağlıklı topraklara, sağlıklı topraklar için  ise milyarlarca  toprak canlısına ihtiyaç var. Ancak Dünyada 1 milyon türün, ülkemizde ise 1.284  bitki türü ile 139 hayvan türünün nesli tehlike altında. Biyolojik çeşitliğinin önemi anlamalı ve doğa ile uyumlu yaşarak yaşam kaynaklarımızı korumalıyız  ve  bütün bu önemi çocuklarımıza, gençlerimize aktarmalıyız. Onlar yarınlarda kendilerini ne bekliyor ve doğal yaşamı nasıl koruyacaklarını bilmeleri gerekiyor. Bugünkü yürüyüşümüzde gençlerin ilgisi umudumuzu birkez daha yeşertti.

   Bizleri destekleyen ulaşım İhtiyacımızı karşılayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol’a , rehberliğimiz yapan Rumeli Zirve  Dağcılık ekibi  Nedim Meço ve Metin Aktuna’ya, gençleri çevreci birer birey olmalarını adına emeklerini esirgemeyen Öğretmenlerimiz Nurel Bozkurt Batur ve Mümin Batur’a,  Doğayla  iç içe  bir gün geçirip, merakla sorgulayan gençlerimize , teşekkür ederim dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!