Kırklareli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

ENGELLİLER HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER KUTLANIYOR

ENGELLİLER HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER KUTLANIYOR
haber detay

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kırklareli'nde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Haftası nedeniyle ilk tören saat 10.30 da Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği tarafından bir etkinlik düzenlendi.
Demokrasi ve Özgürlük Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunup saygı duruşunun ardından Dernek Başkanı Ercan Dinkler tarafından basın açıklaması yapıldı.Dinkler açıklamasında,ülkemizde rahatça özgürce eşit ve adil bir yaşam hakkı istiyoruz, engellilerin bir insan olduğunu ve engel durumuna göre insanca muamele edilmesini bekliyoruz, radikal kararlar ile düzenlemelerin ona göre yapılmasını istiyoruz ilimizde veya ülkemizde engellilere yönelik yapılacak her işi engelli olarak yaşayan ve mücadele eden kişilere veya engelli derneklerine danışarak yapılmasını istiyoruz. Ben yaptım oldu tarzında bir şey uygun olmayan yapıların yolların kaldırımların yapılmasını istemiyoruz son olarak engelsiz bir Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaşmak dileğiyle dedi.
İkinci etkinlik  saat 12.30 da TSD Kırklareli Şubesi tarafından yapıldı.Dernek üyeleri  Demokrasi ve Özgürlük Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunup saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının  ardından Dernek Başkanı İsmail Koçak yaptığı konuşmada,Yeni bir döneme giderken Engelliler yine yok sayılmasın dedi. Engelliler kendileri için bir ayrıcalık değil, tam tersine siyasal katılımdan başlayarak her alanda fırsat eşitliği talep etmelidir. En azından Türkiye Sakatlar Derneği olarak uzun yıllardır bizlerin talebi bu yöndedir.Bu düşüncelerle, Engelliler Haftası’nda tüm topluma engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz." dedi.
Günün son etkinliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından saat 13.00 te Dingiloğlu parkı önünden başlayan okulların ve vatandaşlarında katılımıyla bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile  başladı.Bando eşliğinde Dingiloğlu parkı önünden başlayan ve Fevzi Çakmak Bulvarı ile devam eden ve Atatürk stadyuma önünde biten kortej yürüşünün ardından Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu ile Bilal Yapıcı Özel Eğitim Uygulama okulu 1.ve 2. kademe müdürlüğünün resim sergileri açıldı.Her iki serginin kurdelalarının kesilip açılmasının ardından Uğur Özdilek ve Orkestrası tarafından gerçekleştirilen konserle etkinlikler tamamlandı.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!