Kırklareli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Emniyetten Çocuklara Yönelik Seminer

Emniyetten Çocuklara Yönelik Seminer
haber detay

Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğünce yürütülen Gölgeni Arkanda Bırak Projesi kapsamına alınan faaliyetlerden bilgilendirme bilinçlendirme çalışmalarına hızlı ve etkili bir şekilde başlandı.

 Polislik Mesleği, Sanal Alemde Dolandırıcılık ve Güvenli İnternet Kullanımı konularında Proje Ortaklarından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli uzman eğitici eşliğinde ilk olarak Toki Ahmet Cevdetpaşa İlköğretim Okulu, Tevfik Fikret Ortaokulu, Vali Faik Üstün İlkokulu ve Mustafa Dalcalı Ortaokullarında seminerler verilerek toplam 515 öğrenciye ulaşıldı.

Seminerlerle çocuklarımızı sanal ortamlarda bekleyen tehlikelerin farkına varmaları, kendi önlemlerini almalarını sağlamayı, güvenli olarak interneti nasıl kullanmaları gerektiğini öğrenmeleri amaçlandı. Çocuklarımızı bilinçli bireylere ulaştırmak adına çıkılan bu yolda, kontrolsüz kullanılan internetin çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak, okul ve günlük yaşamlarına etkilerini azaltmak, zarar ve yararları bilen, tercih edebilen, önlemini alabilen, bilgiyi doğru yönde kullanabilen bireyler olmalarını sağlamak hedeflendi.

Ayrıca Polislik Mesleğini de tanıtarak gelecekte çocuklarımızın bilinçli bir şekilde meslek seçmeleri konusunda fikir edinmeleri sağlandı. Mesleğimizle alakalı merak ettikleri sorulara yanıt verilmiş ve uygulamaları  hakkında çocuklarımız bilinçlendirildi. Bu alandaki çalışmalar 2023 yılı içerisinde ilimiz genelindeki bütün okullarda gerçekleştirilmeye devam edileceği öğrenildi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!