Kırklareli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Dünya Şiir Günü’nü Lüleburgaz’da Kutlayacaklar

Dünya Şiir Günü’nü Lüleburgaz’da Kutlayacaklar
haber detay

 

21 Mart Dünya Şiir Günü, Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları, Onuncu Köyün Kalemleri Platformu üyelerince Lüleburgaz Yıldızlar Sanat Akademisi’nde (LYSA) anlamlı bir etkinlikle kutlanacak.

İlimizin önde gelen yerel şairlerinin ve şiir sevdalılarının bir araya geleceği şiir dinletisine Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) başkanı, şair ve yazar Alaeddin İkican da katılım gösterecek.

Tüm şiir ve sanatseverleri bu özel programa beklediklerini belirten Onuncu Köyün Kalemleri Platformu;

“Şiir insanların tutkuyla bağlandıkları şeylere karşı kelimelere dökülen insani duygulardır. Şair sadece duyguları kelimelere dökmez. Döneminin de aynasıdır.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisine Büyük İlgi

Baki, Fuzuli, Nesimi, Şeyh Galip gibi şairlerimiz şiirlerinde sadece aşkı, sevdayı, hasreti, özlemi değil dönemlerinde yaşanan toplumsal olayları da işlemişler ve şiirleri aracılığı ile de dünyaya kayıt bırakmışlardır.

Cumhuriyet döneminde de Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Cemal Süreyya, Can yücel gibi şairlerimiz insanca duyguları da toplumsal duyguları şiirleştirerek geleceğe miras bırakmışlardır.

Bizler de onuncu köyün kalemleri olarak duygularımızı şiirleştirerek dinleyicilere iftar sonrası keyifli ve coşkulu bir gece için hazırlanıyoruz.

Lüleburgaz halkı ve çevre ilçe ve köylerdeki edebiyatseverler davetlimizdir” şeklinde davette bulundular.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!