Kırklareli
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Demirköy Kadın Kooperatifi, Fransa'da Kooperatifçilikte Deneyim Kazandı

Demirköy Kadın Kooperatifi, Fransa'da Kooperatifçilikte Deneyim Kazandı
Demirköy İlçesi Üretici Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Fransa'da Kooperatifçilik Deneyimine Sahip Oldu
haber detay

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Demirköy İlçesi Üretici Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Dilber Doğan, 30 ay sürecek projede önemli bir adım attı. Fransa'ya gerçekleştirilen çalışma ziyaretlerinde kooperatifçilikle ilgili teknik eğitimler alan Doğan, ARTERRİS, Ethiquable, Jardins de Cocagne, Bien Commun, Symbiosphere, Halles de la Cartoucherie, Coop’Action kooperatiflerine yapılan çalışma ziyaretlerinde deneyim kazandı.

Dilber Doğan, Fransa'da geçirdiği süre boyunca kooperatifçilikle ilgili aldığı teknik eğitimlerin ardından ARTERRİS, Ethiquable, Jardins de Cocagne, Bien Commun, Symbiosphere, Halles de la Cartoucherie, Coop’Action kooperatiflerine gerçekleştirdiği çalışma ziyaretlerinde önemli gözlemlerde bulundu.

Fransa deneyimini değerlendiren Demirköy Kadın Kooperatifi Başkanı Dilber Doğan, "Kadınların özgüvenlerinin artması ve ailelerine her konuda destek olabilmesi için ekonomik olarak büyümesinin en kolay yolunun kooperatifleşmeden geçtiğini Fransa’da bir kez daha gözlemledim. Kadın istihdamına ve kadın kooperatiflerine yönelik devletimizin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz, hem Belediye Başkanlığımız hem de Kurumlarımız ile işbirliği içinde Demirköy Üretici Kadınlar kooperatifimize ait Yöresel Pazardaki tesisimizde üretimde de örnek olmak için çalışacağız." dedi.

Demirköy Kadın Kooperatifi Başkanı Doğan, projenin devamında kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve toplumsal katılımlarının artması için çabalayacaklarını belirtti.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

ANKET2024 Yerel Seçimlerinde Hangi Partiye Oy VereceksinizAnkete Katılmak İçin Tıklayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!