Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

DEMİR ATLI ADAM KIRKLARELİ'LERLE BULUŞTU

DEMİR ATLI ADAM KIRKLARELİ'LERLE BULUŞTU

Kırklareli Bisiklet Kulübü tarafından düzenlenen ve Kırklareli Belediye Başkanlığınca da desteklenen   68 ülke 122 bin km yol kat eden Gürkan Genç AKM de  Kırklareli'lerle buluştu

Kırklareli Atatürk Kültür Merkezinde saat 18.00 de başlayan ve 21.00 de iki bölüm halinde yapılan etkinlik  yoğun bir katılımla gerçekleşti .

Açılış konuşmasını yapan Kırklareli Bisiklet Kulübü temsilcisi Fidan Özyürek Kırklareli bisiklet grubunun kurucusuyum sevgili Gürkan'ın Genç için  hepimiz bu akşam burdayız .2012 yılında kendisi dünya turuna çıkmamışken İstanbul Büyükada'da kendisini tanıma şansım oldu.Kendisi bu akşam bizlerlle olduğu için kendisine ve bizleri Gürkan Genç ile buluşturarak AKM yi tahsis eden Kırklareli Belediye Başkanlığına teşekkür ederiz dedi.Gürkan Genç'in takım arkadaşı da konuşmasında Bende  Gürkan dünya turundayken Ben de Türkiye'deki takım arkadaşıyım buradan ona her türlü desteği gösteren Ayrıca da Demir atlardan kitaplarını yazarken de kendisine yardımcı olan arkadaşıyım hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum dedi.

Gürkan Genç te konuşmasına Öncelikle Kırklareli'nde olmaktan ve sizlerle bulunmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim.Ayrıca bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanlığına  da çok teşekkür ederim.diyerek başladı.Genç bisikletle Türkiye'den 2010 yılında İpek Yolu'nu kullanarak Japonya'ya gittiğini ve bu yüzdende "Demir Atlı Adam" olarak anıldığını söyledi .

Dünya turu için  9 Eylül 2012 tarihinde yola çıktığını  dünya turuna devam edeceğini söyledi . Neden dünya turu için bisikleti tercih ettiğini açıkladı . Bisikletle A. noktasından B.noktasına giderken hızlı olduğunu ekipmanlarını taşıyacak kadar dayanıklı olduğunu  ve kas gücünü sevdiğini ve doğayı kirletmeyecek kadar temiz bir  ulaşım aracı olduğunu bu yüzdende dünya turu için bisikleti tercih ettiğini söyledi .Konuşmasında, bisiklet sporunun önemini ve gezdiği 68 ülkede yaşadığı ilginç olayları izleyiciler ile paylaştı.

Genç konuşmasında,kullandığı bisikletin boş olarak 13 kg olduğunu ama tüm donanımları içerdiğini ve fiyatında 40 bin avro olduğunu bu yüzden de sıfır sorun olduğundan söz etti.Konuşmasında Afrikada Jaguar, Aslan, Timsah gibi yırtıcı hayvanlarla yaşadıkları ilginç anıları anlatması salonda ilgi ile izlendi.

Verilen kısa aradan sonra  ikinci bölümdeki konuşmasında da Genç, Üniversiteli genç kaşifler projesinden söz ederek üniversite öğrencilerine dünya turundan kazandığı para ile öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerin gerçekleşmesi noktasında maddi olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.

İzleyicilerin sorularını cevaplandıran Genç. programın sonunda da kitaplarını imzaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!