Kırklareli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

ÇYDD'DEN DAYANIŞMA KAHVALTISI

ÇYDD'DEN DAYANIŞMA KAHVALTISI
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şubesi Geleneksel olarak düzenlediği kahvaltılarından birini daha gerçekleştirdi.
haber detay

22 Mart 2022  Cumartesi günü  günü saat 10.30’da bir cafede gerçekleştirilen kahvaltıya Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanı Birsel Meriç,  Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ve eğitime destek veren Anneler katıldı.Tüm misafirleri tek tek  kapıda karşılayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanı Birsel Meriç, geçtiğimiz hafta Bartın’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenler için duyduğu üzüntüyü ifade ederek taziyelerini iletti, yaralılara da acil şifalar diledi. Gerekli önlemler alınmadığı için için bu tür kazaların yaşandığını vurgulayan Meriç, ihmal sonucu yaşanan iş kazalarının artık son bulmasını dilediğini ifade etti. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ÇYDD Kurucu Başkanı Türkan Saylan, bugüne kadar yitirilen ÇYDD’li yol arkadaşları ve Bartın’da yitirilen maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Şube Başkanı Birsen Meriç konuşmasının devamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Atatürk'ün manevi mirası olan bilim ve aklı rehber edinerek çağdaş bir Türkiye yaratmak amacıyla mücadele ettiklerini ifade ederek, “Kız çocukları küçük yaşta evlendirilmesin, okusun ve bu Cumhuriyet’in çağdaş birer bireyi olsunlar diye, 119 şubemizle vatanın her karış toprağına çağdaş eğitimi yaymak için yayıldık. Gericilik bu topraklara adım atamasın diye Türkiye'nin dört bir yanına aydınlık tohumları ektik. Bizleri çıktığımız bu yoldan döndürmek için karşımıza asılsız suçlamalarla, iftiralarla, düzmece iddianamelerle çıktılar. Bu ülkenin ilerlemesini istemeyenlere, karşımıza asılsız iddialarla çıkanlara cevabımız, dimdik yürüdüğümüz bağımsızlık ve çağdaşlık yolundaki ilkeli duruşumuzdan asla ödün vermiyoruz vermeyeceğiz.” dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkez olarak 33 yıldır, Kırklareli Şubesi olarak da 27 yıldır büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade eden Meriç derneğin faaliyetlerinden bahsettiği konuşmasında, “119 şubemizle Türkân Hocamız önderliğinde öncelikle kız çocuklarımızın eğitimine destek olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik, binlerce kız öğrencimize ışık olduk. Laik, bilimsel ve karma eğitimi korumak adına sürdürdüğümüz çalışmalar ile bugün, 103 bin 387 kız öğrencimize eğitim desteği sağlamış bulunuyoruz. Kırklareli Şubemiz’de de her yıl en az 150 öğrencimize sevgimizle, yüreğimizle dokunarak, sarıp sarmalıyoruz. Aile ortamı yaratarak yabancı hissetmemelerini sağlıyoruz. Yaptığımız projelerle kişisel gelişimlerine destek veriyoruz. Tabii biz bunları siz yüce gönüllü insanlarımızla hep birlikte başarıyoruz. Çünkü Çağdaş Yaşam bağışlarla ayakta duran, kamuya yararlı bir sivil toplum örgütüdür.” sözlerinin ardından bağışçılara teşekkürlerini sundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Manşet Haber

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!