Kırklareli
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

CHP'NİN GÜNDEMİNDE SEÇİM , CAN ATALAY VARDI

CHP'NİN GÜNDEMİNDE SEÇİM , CAN ATALAY VARDI
haber detay

CHP Geleneksel Çarşamba toplantısı seçim bürosunda yapıldı.
Partlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve salona sığmadı Çarşamba toplantısında açılış konuşmasını Merkez İlçe bAŞKANI Av.Cevahir Cem Yarım yaptı.Yarım konuşmasında,Geçen hafta seçim büromuzu büyük bir coşkuyla açtık. 31 Mart akşamı da aynı coşkuyla seçim zaferimizi burada kutlayacağız.Ayağımız iyice alışsın diye Çarşamba toplantılarımızı seçim süreci boyunca burada Seçim büromuzu yapmaya karar verdik.Yolumuz açık olsun kazanan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Yazılarıyla ve örgütçülüğü ilede hem fikir hem de mücadele insanı kimliğini taşıyan Prof.Dr. Muammer Aksoy 34 yıl önce bugün 31 Ocak 1990'da evinin önünde uğradığı suikast sonucu katledildi.Türkiye'nin ana davası tektir.Laiklik ilkesinin kalkmış olduğu bir Türkiye çağdaş uygarlık düzeyine kesinlikle ulaşamaz.laiklik Türkiye'nin Türk devletinin yaşam sorunudur diyen Aksoy'u rahmetle anıyoruz.Dün akşam anayasanın 153 maddesine rağmen anayasa kararlarının yargıdan sonra yasamayı da bağlamadığını üzülerek görmüş olduk.Anaysamızın 153.maddesinde düzenlenmiş iki fıkrasını okumak istiyorum.Madde 153 Anayasa mahkemesinin kararları kesindir. Aynı maddenin son fırkasına göre de Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete hemen yayınlanır ve yasama yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar şeklinde düzenlenmiştir. Konu sizlere okumuş olduğum 153 maddede son derece açık tartışmaya kapalıdır. Can Atalay seçilmeden önce Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliğine engel bir durum yok diye muvafakat almıştır.Bunun yanında Anayasa mahkemesinin iki kez verdiği hak ihlali ve yeniden yargılama kararı varken Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi TBMM çatısı altında milli iradenin ve demokrasinin yok sayılmasıdır.Hukukun üstünlüğü hava gibi, su gibi olmazsa olmazıdır. Bir ülkede Hukukun üstünlüğü sağlanamazsa o ülke de hiç bir düzen sağlanamayacaktır.Hukuk devleti ve halk iradesi yok sayılmamalıdır. Can Atalay başta Hatay halkı olmak üzere bizlerin sesini duyurmak üzere serbest bırakılmalıdır dedi.
 Kırklareli CHP İl Başkanı Av.Bora Terzi de konuşmasında, Bugün bu kalabalığı görmek beni oldukça mutlu etti Umarım bundan sonra bu kalabalığı daha da arttıracağız sokaklara taşırız. Biliyorsunuz Can Atalay Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilmişti ve 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde de Hatay milletvekili seçilmişti.Ardından cezaevindeki tutukluluk sebebiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmıştı ve Anayasa Mahkemesi Can Atalay'ın yapmış olduğu bireysel başvuruyu kişi seçilme hakkı ve hürriyetini ilhal edilmiş olması nedeniyle hak ihlali kararı vermişti.Fakat aynı şekilde bu dosyayı da Yargıtay 2. Ceza Dairesine göndermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa mahkemesinin bu kararına uymadı. Az önce ilçe başkanımızında belirtmiş olduğu üzere Anayasa Mahkemesi kararları yargı, yürütme tüm yasama, ve kamu kurum ve kuruluşlarını bağlar, kapalıdır, tartışılamaz. anayasanın açık kısmı ortadayken yine yasayı yine anayasayı uygulamakla yetkili olan, görevli olan Yargıtay  Ceza Dairesi Anayasa mahkemesinin kararını tanımamış Anayasa mahkemesinin Kural ihlali yönünde oy kullanan üyeler hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu bulunarak Can Atalay'ın milletvekiliğinin düşürülmesi için dosyanın Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilmesine karar verilmiştir. Tüm bu kararlar yargı ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmektedir.Dün de Türkiye Büyük Millet Meclisi Can Atalay hakkındaki mahkumiyet kararı okunarak Can Atalay'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düşürülmesine karar verilmiştir. Bu karar da siyasi hayatına kara leke olarak geçecektir.Sürekli millet iradesinden bahsedenler  dün millet iradesinin yok saymışlardır.Hatay halkının oylarıyla seçilmiş Hatay milletvekili Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır dedi..
Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve aynı zamanda CHP Belediye Meclis üyesi Ercan Dinkler de söz alarak Kırklareli'nde engellilerin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.
CHP Geleneksel Çarşamba toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!