Kırklareli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KIRKLARELİ'NE GELDİ.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KIRKLARELİ'NE GELDİ.
haber detay

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel 31 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi CHP'li adaylara destek olmak için  Kırklareli'ne geldi. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ilk durağı Lüleburgaz oldu.Özel, ilk olarak Sanat Akademisinde, STK temsilcileri ve muhtarlar ile buluştu. Ardından Lüleburgaz’da bulunan kapalı Pazar alanında halk ve pazarcı esnafı ile buluşarak esnafın ve vatandaşın sıkıntılarını dinledi.Esnaf gezilerinin ardından Özel, Lüleburgaz’da Kongre Meydanında toplanan kalabalığa seslendi ve Belediye Başkan adayı Murat Gerenli'ye destek istedi..
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir sonraki durağı Babaeski ilçesi oldu.
Özel, Babaeski ilçesinde belediye binası önünde partisince düzenlenen halk buluşmasında, üç dönemdir Babaeski'de Belediye başkanlığı yapan Abdullah Hacı'nın rızasıyla adaylıktan çekildiğini ve 3 dönem kuralını uyguladığını söyledi."Dönem kuralını uygulayan, görevi sizin itimadınızın, güveninizin, sevginizin en üst noktasına getirip tam orada bırakan Abdullah başkanımıza partimiz adına yürekten teşekkür ediyorum dedi.Babaeski'de ön seçimi kazanan kadın  adayları Nuray Öner Polat'a seçimlerde destek istedi.
Özel,Babaeski'de STK temsilcileriyle buluştu ve Babaeski ilçesindeki programını tamamlamasının ardından düzenlenen mitinge katılmak üzere Kırklareli'ne hareket etti.
Özel'i Kırklareli gelişinde Kavaklı girişinde Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ilçe Belde Belediye Başkanları ve adayları ile kalabalık bir partili gurubu karşıladı ve konvoy eşliğinde
partisince bir otelin toplantı salonunda düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları-Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması" programına katıldı.
Kırklareli'nde toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel önemli açıklamalarda bulundu. Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serdar Türker’in iddialarına yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, birileri tv kanallarına çıkarak partimiz hakkında eleştir yapmış.Ama o arkadaş 6 oklu rozetin gücünden istifade ederek 2 dönem Belediye Başkanlığına oturduğunu unutmuş dedi.
“Bizi Kaybettirecek ki, Başka Birileri Kazansın”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Ön seçime başka aday adaylarımız da girdi. Yarıştılar, kim kazansa bugün bu otobüsün üstünde hep birlikte onun yanında olacaktık.İki dönem milletvekilliği yapmış, iki dönem belediye başkanlığı yapmış birisi ön seçime cesaret edip oradan birinci çıkıp gelmiş.Ama ön seçimi kaybedenlerden birisi, düne kadar 6 oklu rozetin gücünden istifade eden birisi, koltuğa parti sayesinde oturmuş birisi, şimdi partisini bırakmış gitmiş, karşımıza aday olmuş. Bizi kaybettirecek ki, başka birileri kazansın. Bir de biz buraya gelmeden önce yandaş televizyonlara koşturmuş, gazetelere çıkmış, partinin ona yaptığı çağrıyı sanki başka bir şeymiş gibi anlatıyor. Ben partinin genel başkanıyım, vefaya önem veririm, bir haksızlık olmasın diye gayret ederim,” dedi.Özel,Serdar Türker’i aradığını dile getirerek CHP’ye kaybettirmeye çalışmayı affetmem Kırklareli halkıda affetmez, ‘Yakışmaz’ dedim, ‘Zaten bunu başaramazsın ama tarihe kara bir leke olarak geçmek doğru değil’ dedim. ‘Gel sen bu işten vazgeç omuz omuza, el ele yürüyelim’ dedim. Genel başkanın görevi bu, kırgın olmasın, küskün olmasın efendim. Bana onu teklif ettiler, bunu teklif ettiler, o kısmı tamamen hiç görmediğim, duymadığım bir şey. Ama kendisine görev teklif edilirse de bu kamu görevidir. Ama böyle bir şeyi televizyonlara çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaybettirmeye çalışmasını affetmiyorum, affetmeyeceğim,” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel STK'larla buluşmamızda Emeklilerin Sendika Başkanı ''Sendikamız sürekli kapanıyor.İktidar kapatıyor, biz açıyoruz ve emeklilerin ötrgütlenme haklarının ellerinden alındığını'' ifade etti.Buradan "Emeklilere sesleniyorum sendikalaşmak, hak aramak hepinizin anayasal güvencesidir."Emeklilerin sıkıntılarını çok iyi bildiklerini belirten Özel, "Emeklilere sesleniyorum, sendikalaşmak, hak aramak hepinizin anayasal güvencesidir. Bu birilerine inat hepiniz emekli sendikalarına gidiniz, üye olunuz, mücadele ediniz, hakkınızı arayınız, biz hep birlikte sizin yanınızdayız, sizin arkanızdayız." dedi.
EMEKLİ, KILIÇDAROĞLU SAYESİNDE İKRAMİYE ALIYOR
Emekli ne alıyor, emekli bayram ikramiyesi alıyor. Kimin sayesinde, Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde. Kemal Bey, 2015’te emekliye birer bayram iki maaş ikramiye dedi, bunlar veremezsin dedi. 1 Kasım’da baktılar, seçim gidiyor.7 Haziran’ı kaybettiler. Biz de vereceğiz dediler. 3 sene vermediler, 2018 seçimlerine bir ay kala verdiler. Ne verdiler, bin lira. O gün biz dedik ki bin lira olmaz, asgari ücret ver. Yok dedi, bin lira vereceğim. Beğenmediğimiz bin lira o gün 24 kilo kıyma alıyordu, o bin lirayı 3 sene sonra 2 bin lira yaptılar. Bu sene 5 bin yapacağız diye söz verip 3 bin lirada bıraktılar. Bakın, ilk kez 2018’de emeklinin bayram ikramiyesi bin lira, 24 kilo kıyma alırken şu anda 3 bin lira, sadece 6 kilo kıyma alabiliyor. Yani sadece 2018’den bugüne 6 yılda emeklinin sofrasından, buzdolabından, kursağından tam 18 kilo kıymayı çaldılar, sadece emekli ikramiyesiyle. Emekli, hakkını yiyenden 31 Mart’ta hesap soracak mı? Eğer 31 Mart’ta emekliler, emekçiler, esnaflar, çiftçiler, yoksullar hesap sorurlarsa her şey mümkün. Yok bırakırlar da ne hâli varsa görsün derlerse 1 Nisan tarihinden itibaren ne diyorlar, acı reçeteyi içireceğiz, kemerleri sıktıracağız, sıkı para politikası uygulayacağız. dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!